PUBLICITAT

La FACA i la CEA, satisfetes

  • Ubach afirma que mentre continuï l'acomiadament no causal, no hi haurà sindicats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup de turistes, mirant l'aparador d'un dels establiments de l'avinguda Meritxell. Foto: TONY LARA

En declaracions a l'ANA, el vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), Toni Corominas, va explicar que tot allò que sigui flexibilitzar els horaris comercials és benvingut.

En aquest cas, va apuntar que donat el fet que no hi hagi un sindicat que representi a tots els treballadors del comerç, una mesura que es podria prendre seria que cada empresa arribés a acords amb els seus propis treballadors, referint-se en concret a les empreses grans que haurien de tenir un sindicat. Des de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) veuen molt positiu el fet que hi hagi llibertat per part del comerciant per obrir quan es vulgui i fer així «el que es cregui que és el millor per al seu negoci», tal i com va dir el president, Xavier Altimir. A més, va afegir que veu «normal» que es facin aquest convenis amb els treballadors i va recordar les diferències entre «els horaris dels comerços i la conciliació familiar».

El socialdemòcrata Jordi Cadena va subratllar el fet que s'hagi aprovat aquest punt sabent que no es podrà aplicar en breu, ja que segons va afirmar, hi ha qui no vol aquesta flexibilització. Va posar per exemple els patrons de petits comerços en zones comercials i es poden veure obligats a ampliar el seu horari si el seu entorn ho fa.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va dir que mentre no hi hagi un sindicat dels treballadors del comerç, no servirà de res aquesta mesura perquè no es podrà aplicar. El problema rau, segons Ubach, en que els sindicats no es crearan mentre continuï vigent l'acomiadament no causal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT