PUBLICITAT

El 90% d'ocupació pel pont omple d'optimisme els agents turístics

  • Bona part dels hotels estan complets i tant les pistes com Caldea i el Palau de Gel preveuen superar l'any passat
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes amb bosses de centres comercials, ahir al centre d'Andorra la Vella Foto: ORIOL LLAURADÓ

L' optimisme és la sensació predominant entre els agents turístics del país a l'hora d'afrontar el pont de la Puríssima. L'ocupació hotelera, que se situa al voltant del 90% (en moltes zones, sobretot a les valls, han penjat el cartell de complet) ha transmès sensacions positives als sectors. Tots ells marquen el pont de la Puríssima com a data clau per a determinar part de l'èxit de la temporada d'hivern.

Un dels més beneficiats són les pistes d'esquí, que gràcies a les nevades dels darrers dies ofereixen unes instal·lacions amb un nivell òptim pel que fa a l'estat de la neu i activitats. Grandvalira obre 140 quilòmetres, el doble que ara fa un any, i el volum de reserves ja supera en més del 25% les del pont de la Puríssima de l'any passat. Vallnord, per la seva part, també espera una gran afluència, que ha de permetre superar els 25.000 esquiadors de l'any passat.

També confien en millorar les xifres de la passada Puríssima el complex de Caldea i el Palau de Gel. Des del centre termolúdic van informar que les reserves van a molt bon ritme, i que els dies forts se centraran especialment el diumenge i dilluns, ja que el dissabte els turistes dedicaran la jornada majoritàriament a esquiar. A la mateixa conclusió ha arribat el director del Palau de Gel, David Caubet, analitzant les dates en què es concentren les reserves. Pel que fa a les activitats, «la gent ha demanat molt el pack d'entrada amb monitor, i també esperem una gran afluència a les sessions de gel nocturnes i a les de karts», va manifestar.

La confiança de la FACA / La Federació d'Associacions de Comerços d'Andorra, per la seva part, es mostra confiada en què les vendes durant el pont, que marca l'inici comercial de la temporada de Nadal, seran fortes els cinc dies. La presidenta de la FACA, Susagna Venable, va reconèixer que el novembre «ha estat fluix», però en relació al pont va manifestar que les expectatives «són molt bones, la previsió hotelera així ho indica i la neu caiguda acompanya».

Finalment el portaveu dels hotelers, Joan Antoni Azurmendi, va explicar que la demanda està sobretot centralitzada en dissabte, diumenge i dilluns. Azurmendi va manifestar que s'està constatant un canvi de tendència, ja que ara «els que primer han omplert han estat els hotels de les valls i posteriorment els del centre», una situació que en anys anteriors era a l'inversa. La majoria de les reserves provenen de Catalunya, seguit de Madrid i de València.

Azurmendi també va assegurar que el volum de demanda ha permès que els hotelers no hagin hagut de baixar tarifes per omplir, fet que permetrà treure una alta rendibilitat d'aquests cinc dies, «confio que tot el sector farà l'agost aquest pont», va cloure Azurmendi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT