PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rècord de participació a la 6a Campanya de Donació de Sang

Aquesta campanya s'ha efectuat gràcies als alumnes de les Escoles Andorranes

Per El Periòdic

Un moment de la campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana i les escoles andorranes de segona ensenyança.
Un moment de la campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana i les escoles andorranes de segona ensenyança. | Creu Roja Andorrana

Per sisè any consecutiu el calendari de donació de sang del 2024 comença amb la campanya organitzada i gestionada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma. Aquest any s’ha desenvolupat entre el dimecres 31 de gener i el divendres 2 de febrer al centre de congressos d’Andorra la Vella i ha reunit un total de 415 donants, un 14% més que la campanya de l’any anterior, amb 79 donants nous i una gran afluència centrada especialment a les tardes. D’aquestes 415 donacions totals, van resultar ser efectives 355, això són 35 més que l’any 2023.

Aquesta campanya s'ha efectuat gràcies als alumnes que, amb l’ajuda dels seus professors, han estat organtitzant aquest esdeveniment com a part íntegra d’una UT de ciències físiques del seu programa des de l'any 2019.

En l'assignatura, els joves estudien la sang i les seves peculiaritats i acaben aquest ensenyament duent a terme una crida a la donació a la població. S’encarreguen de tots els aspectes de la campanya des de la comunicació i contactes amb els col·laboradors i patrocinadors, fins a l’atenció i acompanyament dels donants els dies concrets. Aquesta campanya, a més de tenir un impacte conseqüent en matèria de salut pública, ja que sol ser de les més importants en nombre de donacions efectives de les cinc campanyes organitzades al llarg de l’any, té una important vocació social i solidària ja que permet conscienciar els alumnes sobre la importància de les donacions i de l’altruisme en general.

La cita prèvia obligatòria permet un flux constant i repartit de donants durant el dia i permeten més fluïdesa a la sala de donacions i d’espera, però tot i això la gran majoria es concentra durant les tardes de dimecres a divendres. Com l’any passat, cada centre educatiu va ocupar-se del desenvolupament sencer d’una jornada (Santa Coloma el dimecres, Ordino el dijous i Encamp el divendres), reunint més de 300 joves d’entre dotze i tretze anys.

Des de la Creu Roja Andorrana s’aprofita l’ocasió per felicitar tots els protagonistes i per fer una crida i mobilitzar aquests nous donants i els habituals de cara a les pròximes campanyes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT