PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els agricultors catalans bloquegen les carreteres

Els pagesos tenen previst tallar la frontera demà dimarts

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu d’una tractorada.
Una imatge d’arxiu d’una tractorada. | RÀDIOSEU

Les mobilitzacions dels agricultors catalans va provocar cues quilomètriques entre Ponts i Andorra durant la tarda d’ahir coincidint amb els desplaçaments del cap de setmana. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, els tractors van començar una marxa lenta al voltant de les 17.00 hores a la C-14 a Ponts en direcció a Lleida, generant retencions als accessos del poble. El moviment que van iniciar les associacions agrícoles franceses fa un parell de setmanes per protestar en contra del retard en el lliurament d’ajudes públiques, els preus que imposen les indústries agroalimentàries als agricultors i la implementació de noves normes ambientals, es va escampar ràpidament per tot Europa, amb milers de pagesos sumant-se a la causa.

Els agricultors catalans han organitzat per a demà dimarts una acció simultània en diversos punts de la xarxa viària de Catalunya per «parar el país», amb talls a les autopistes, autovies i als accessos a les capitals de província, perquè la ciutadania visualitzi que «no és un problema només europeu, sinó també governamental».

El sector agrícola manifestava que tot i que el preu dels aliments als supermercats no paren d’augmentar, els preus que es paga als productors agrícoles estan molt per sota de les despeses de producció, i denuncien la gran competència que pateixen amb les importacions d’altres països on les normes mediambientals no són tan dures com les d’Espanya, a la que descriuen com molt extenses i complicades.
Una de les reivindicacions i que han portat els agricultors catalans a emprendre aquestes mobilitzacions, és tenir més ajudes per ajudar a afrontar els costos de manteniment i subministrament que s’han vist agreujats per la sequera.

Per aquest motiu, el dimarts al matí, els agricultors trauran els camions i es disposaran a paralitzar el país. En el cas d’Andorra, seran els pagesos de la Cerdanya i de l’Alt Urgell els que agafaran el rumb cap a la frontera del riu Runer, amb una marxa lenta des de la rotonda de la Seu d’Urgell, impedint així l’entrada al Principat des d’Espanya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT