PUBLICITAT

Pendents de Toledo, Astúries... i del cel amenaçador al Principat

  • El River juga a Illescas, l'equip de vòlei a Oviedo i l'Andorra de futbol a un Aixovall ahir cobert de neu
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Les fortes nevades que s'han produït al Principat al llarg d'aquesta setmana i les baixes temperatures són la gran amenaça de la jornada esportiva d'aquest cap de setmana. L'Andorra de futbol està pendent de si Aixovall, cobert ahir per una considerable capa de neu, està llest per al partit d'avui i per als de la Primera i Segona Divisió Nacional, i el partit de demà del VPC al Camp del Consell s'ha posposat. El River i l'equip de vòlei i el BP sí juguen, a domicili.

BÀSQUET

L'Illescas és un altre amb Hèctor Garcia.

El River ha viatjat a Toledo per enfrontar-se aquesta tarda a l'Illescas (19.30 hores), un equip immers en la zona baixa de la LEB Plata que en les darreres setmanes ha viscut una substancial millora gràcies a la incorporació del veterà Hèctor Garcia, amb un currículum enlluernat per haver jugat en clubs ACB i d'altres punters de la LEB Or.

Joan Peñarroya, que té a tota la plantilla a disposició malgrat que James Holmes té molèsties per una tendinitis, va avisar que amb Garcia i l'internacional sub-20 espanyol Muñoz, l'Illescas s'ha convertit en un equip perillós des del perímetre: «La setmana passada van perdre en l'últim segon de la pròrroga contra el Tíjola així que no podem cometre l'errada de mirar la classificació». Perquè si fem cas als números, el River és tercer amb 7 victòries en nou partit i l'equip manxec, antepenúltim amb dues en deu. L'entrenador del conjunt andorrà demana «mentalitat» i anar al cent per cent «perquè si fem les coses bé esperem guanyar, però queda clar que no podem anar a mig gas».

FUTBOL

L'Andorra rep la Pobla en el primer de tres partits en vuit dies.

L'Andorra té un futur a curt termini maratonià, amb tres partits en vuit dies degut a que el dimecres vinent ha de recuperar el partit contra el Vilanova que es va ajornar a l'octubre pel compromís de la selecció.

Avui l'equip de Richard Imbernón rep la Pobla de Segur (16.00 hores, Aixovall), el cuer del grup 5 de la Primera Territorial de Lleida i com dimecres de nou a casa, l'objectiu és no deixar escapar cap punt: «Gairebé ningú no els ha perdut per tant toca guanyar». Aquest és el típic partit en el que més perillós és l'excés de confiança o la insuficient motivació, però l'entrenador del conjunt andorrà ha buscat un alicient per mantenir la concentració al màxim: «Si sumem els sis punts sabem que ens posarem líders en solitari. Són partits assequibles i no podem deixar escapar aquesta gran oportunitat». Això permetria també arribar en immillorables condicions mentals per al pròxim diumenge, quan hi haurà una complicada visita al camp de l'Alpicat, un dels pocs equips que aguanten el frenètic ritme de l'Andorra i l' Almacelles.

Per a avui Imbernón té les baixes de Fabio per lesió, Xavi Gil i Riera per sanció i la del nou fitxatge, Paredes, del qual encara no ha arribat el trànsfer.

Quant a la neu, ahir a última hora de la tarda ja no hi havia a Aixovall i si no ha nevat al llarg de la nit o durant el matí el partit es jugarà, segons ha confirmat el club tricolor.

L'Enfaf sènior, el líder en solitari de la Segona Divisió Catalana, està pendent de la gespa d'Alàs amb les nevades d'aquests dies. Si no passa res l'equip de Xavi Roura rep al Granja l'Escarp aquest migdia.

VÒLEI

Una finalíssima a la pista de l'Oviedo.

El Club Vòlei Andorra afronta avui tota una finalíssima a la pista del CV Oviedo (17.00 hores) i per si no hi ha prou demà tornaran a jugar, aquesta vegada a la pista del cuer Herrera Volley Llanes (12.00h).

Per al partit d'avui l'equip de Lluís Hillaire s'ha d'enfrontar a un dels que millors registres estan obtenint. Tenint en compte la caòtica classificació en la qual hi han equips que han jugat sis, set, vuit o nou partits, l'Oviedo és amb el Textil Santanderina l'equip amb menys derrotes: una en set partits per dos en sis del conjunt andorrà. La difícil missió dels pupils d'Hillaire serà la de trencar la condició d'invicte del set asturià a la seva pista. De moment els tricolors tenen l'honor de ser els únics que han guanyat el Santanderina per tant aquest repte també és possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT