PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ple en l'obertura de la primera campanya de donació de sang del 2024

Esperen sobrepassar «tranquil·lament» les 1.700 donacions de l'any anterior

Per El Periòdic

Infermera de la Creu Roja Andorrana en un moment de la campanya.
Infermera de la Creu Roja Andorrana en un moment de la campanya. | ANA / E.M.

Unes 150 persones van acudir ahir a la primera cita de l'any de la campanya de donació de sang, la qual està promocionada i ideada amb l'ajuda dels alumnes de les escoles andorranes de segona ensenyança del país. «Pel que hem vist a les llistes està tot ple i, inclús anem encabint alguna persona més per baixes», va explicar el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, qui, a més, va afegir que les inscripcions es van emplenar en tan sols un parell de dies i esperen unes xifres diàries similars a les aconseguides en aquesta cita inicial.

Les expectatives que es van marcar en la presentació de l'esdeveniment, el passat 22 de gener, eren assolir o inclús, sobrepassar les 1.700 donacions de l'any anterior. «Es podrà assolir tranquil·lament, a més, el temps acompanya i sempre és un factor important», va afegir. «L'objectiu és que tota la joventut es comenci a implicar en tema de voluntariat i solidaritat, de veure la necessitat importantíssima del que és una donació de sang», va esmentar Saurí. Un teixit líquid que, va recalcar, no es pot obtenir de manera sintètica, «si o si, ha de ser a través de donació».

El Banc de Sang està en un moment crític, ja que el secretari general ha mencionat que necessiten mil bosses diàries de sang a Catalunya. Actualment, tenen reserves per a quatre dies. Tanmateix, va assegurar que per poder tenir una estabilitat en necessiten vuit. «No en sobra mai», va incidir. «S'ha d'animar a tota la població a què la faci i que no tinguin cap mena de por», va afegir.

El mes d'abril, marcat al calendari / La pròxima campanya està marcada pel mes d'abril al Poliesportiu d'Andorra, aquest cas amb la col·laboració del MoraBanc Andorra. «És molt singular perquè venen els jugadors i l'equip», va afirmar Saurí, fet que veuen com un incentiu. En aquesta primera campanya, amb els alumnes de les escoles, s'aconsegueixen molts donants nous, ja que «la joventut arrossega pares, familiars, a tothom perquè vinguin», provocant que «molts d'ells quedin fidelitzats i aniran donant en properes campanyes i anys», va concloure, informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT