PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els agricultors francesos tallen l'accés a Andorra

Des de les 10.00 hores tractors i remolcs bloquegen la cruïlla de la Croisade

Per Alba Cladellas Riera, Anna Mencos

El tall de trànsit a l'accés a Andorra.
El tall de trànsit a l'accés a Andorra.

Els agricultors francesos han tallat l'accés a Andorra des de l'Ospitalet al voltant de les 10.00 hores i tenen previst mantenir la protesta fins el diumenge. A primer hora d'aquest matí, un grup gran d'agricultors amb tractors i grans remolcs han tallat la circulació a la cruïlla de la Croisade per protestar pel retard en el lliurament d'ajudes públiques, la subvenció al gasoil agrícola, els preus que imposen les indústries agroalimentàries als agricultors i la implementació de noves normes ambientals que prohibeixen els pesticides.

La circulació doncs està totalment tancada per accedir a l’RN-22 en direcció al Principat i pel que fa als vehicles que volen accedir a territori francès, els agricultors en permeten el pas en moments puntals.

La jornada d’avui ha transcorregut amb total normalitat  i sense aldarulls, tot i que la Gendarmerie ha hagut d’actuar davant d’un conductor estranger que havia perdut els nervis. Segons ha informat RTVA, l’home havia d’agafar un avió i en veure que estava tot col·lapsat per la protesta va intentar moure un dels tractors per obrir pas.

Des de Mobilitat expliquen que la circulació en territori francès ha quedat bloquejada a les 11.15 hores, a la zona de la Croisade, a l'alçada de l'encreuament de la RN-22 i la RN-320. D'altra banda, les autoritats franceses han advertit sobre la possibilitat de complicacions aquest divendres i demà dissabte 27 de gener a causa de les protestes dels agricultors.

A través d'un missatge publicat a la xarxa social, X (Twitter), Mobilitat recomana disposar de la informació actualitzada abans d'emprendre un desplaçament entre els dos països i buscar rutes alternatives, així com consultar les actualitzacions i les afectacions en directe al web oficial del govern francès: https://bison-fute.gouv.fr/andorre.html.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT