PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Represa del pla de formació contínua per a magistrats i batlles

Aquest programa inclou tallers i seminaris d’àmbit general i específic

Per El Periòdic

Juan Antonio Xiol, el primer ponent del programa 2024 de formació contínua.
Juan Antonio Xiol, el primer ponent del programa 2024 de formació contínua. | CSJ.

L’ex magistrat espanyol, Juan Antonio Xiol Ríos, ha estat el primer ponent del programa 2024 de formació contínua per a magistrats, batlles i fiscals que ofereix el Consell Superior de la Justícia per a aquest any. 

Xiol va dedicar tota la seva carrera professional a impartir justícia des d’un jutjat unipersonal fins a arribar al Tribunal Suprem i al Tribunal Constitucional espanyol. 

Aquesta ponència va versar sobre les experiències d’un jutge veterà a l’entorn dels problemes pràctics de l’exercici judicial en tribunals individuals i col·legiats, i va comptar amb la participació d’una trentena de magistrats, batlles i fiscals del país. 

El pla de formació contínua que impulsa anualment el Consell Superior de la Justícia està coordinat pel jurista i membre del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Ramon Camp, donant compliment a les disposicions previstes a la Llei 28/2014 del 24 de juliol, qualificada de modificació de la Llei qualificada de la Justícia i al Reglament de l’Estatut dels membres de les carreres judicial i fiscal de 15 de gener de 2020. Aquestes disposicions regulen la formació contínua per als membres de la carrera judicial i fiscal i el seu seguiment és condició necessària per a l’exercici i la progressió professional. 

El pla de formació —que manté el volum d’activitats respecte a l’any passat— inclou tallers i seminaris d’àmbit general, específics per a cada especialització, formacions personalitzades, estades i cursos online, i tenen un caràcter pràctic i transversal, amb un especial èmfasi en l’anàlisi de situacions d’actualitat amb un fort impacte entre la ciutadania. 

El programa també inclou cursos adreçats a secretaris judicials, orientats a l’entorn de la direcció i organització de l’oficina judicial, a l’aplicació del Codi de Procediment Civil, així com activitat formativa sobre la implantació de l’expedient judicial electrònic. 

El pla de formació contínua també ofereix un itinerari formatiu adreçat als funcionaris de l’Administració de Justícia i al personal del Consell Superior de la Justícia (CSJ) sobre dret penal i administratiu i d’altres tallers de caire pràctic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT