PUBLICITAT

Andorra la Vella

Assandca vol recollir signatures per construir el centre de radioteràpia

L’associació torna a organitzar el taller de nutrició ‘La Paella pel mànec’

Per Maria Lozano

Imatge de la presentació del taller, aquest matí.
Imatge de la presentació del taller, aquest matí. | Assandca

Assandca vol fer recollir signatures per crear el centre de radioteràpia. Així ho ha dit avui el president de l’associació, Josep Saravia, en l’acte presentant ‘La Paella pel mànec’. Preguntat pels mitjans de comunicació pel tema, el president ha tornat a remarcar que creu que és necessari el centre de radioteràpia al país, perquè els pacients amb càncer que necessitin el servei no hagin de baixar fins a Barcelona cada vegada que s’hagi de fer una sessió. I és que Saravia ha remarcat que s’han reunit amb els directius de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i ha afirmat que «ells tampoc entenen per què nosaltres no tenim un centre especialitzat al país». A més, Saravia ha explicat que en la reunió amb l’ICO es va comentar que el cas andorrà es podria comparar amb Tortosa, i a la ciutat catalana sí que tenen el centre. El president de l’associació també ha remarcat que «Govern porta quatre anys fent silenci i sense mullar-se amb el tema». 

La Paella pel mànec

Assandca torna a organitzar ‘La Paella pel mànec’, un esdeveniment on ensenyen receptes de cuina per a persones que pateixen càncer. Així doncs, aquest esdeveniment té «l’objectiu de conscienciar i informar sobre la relació que té l’alimentació amb la malaltia, i com amb els nutrients adequats els pacients poden millorar la seva qualitat de vida», ha informat el president de l’associació, Josep Saravia, destacant que «fer esdeveniments divulgatius des de l’associació és essencial, i més encara si actuen com una eina que pugui millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia».

Aquest taller, doncs, serà el dissabte dia 3 de febrer a la Sala de Congressos d’Andorra la Vella, i hi podran participar 70 persones, tot i que des de la mateixa associació ja s’han reservat la meitat de les places. L’esdeveniment anirà a càrrec de la nutricionista especialista en PNI i nutrició antiinflamatòria, Alice Dènoyers i el CEO d’Imporex Salut, Frank Rodríguez.

El programa de l’edició del taller d’enguany se centra en quatre receptes antiinflamatòries preparades amb aliments de proximitat, ecològics i de temporada, proposats per Dénoyers. I és que tots els assistents podran tastar les elaboracions, ja sigui una crema de carabassa amb pollastre, cúrcuma i gingebre, una amanida de kale amb ceba vermella i bonítol, un paté de fetge de xai amb romaní i timonets i un batut de coco, espinacs i alvocat. L’acte compta amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT