PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Dues medalles de plata i bronze i tres podis més al Trofeu Borrufa

L’andorrana Etna Pou bat rècord de medalles, una d’or i una de plata en les dues jornades a Ordino Arcalís

Per El Periòdic

Etna Pou (esquerra) i Vicky Gallenari (dreta), ahir.
Etna Pou (esquerra) i Vicky Gallenari (dreta), ahir. | ORDINO ARCALÍS

La segona jornada del 32è Trofeu Borrufa d’Ordino Arcalís va tornar a deixar molta emoció a les pistes de La Portella del Mig i Les Canals, que van ser l’escenari de les proves d’eslàlom U14 i de gegant U16, tant per a la categoria femenina com per a la categoria masculina. 

Durant la jornada d’ahir, la delegació andorrana va sumar al seu palmarès una medalla de plata, una de bronze, i tres podis més. Cal recordar que en el Trofeu Borrufa es comptabilitza com a podi les primeres cinc posicions. Doblet espanyol al GS U16 i medalla de plata per Etna Pou. El gegant U16 va ser dominat pels equips espanyols, que es van adjudicar la victòria tant en masculí com en femení. 

En aquesta darrera categoria, la primera classificada va ser Jana Borda amb un temps d’1’49”57, seguida per l’andorrana Etna Pou (+0.85) que es va penjar la medalla de plata. Nur Torres (ESP, +1.16) va aconseguir el bronze, seguida de l’andorrana Carlota Comellas (+2.46), que va sumar un nou podi per a la delegació tricolor, i de la britànica Brooke Baxter (+3.56), que va acabar en cinquena posició. En el GS U16 masculí, Luken Garitano va pujar novament al podi com a primer classificat amb una marca d’1’45”24, seguit del francès Rafael Bely (+1.60) i del també espanyol Pablo Echegoyen (+2.26). L’andorrà Jordi Rogel es va fer amb la quarta plaça (+2.75) i va completar el podi Almery de Poilloue de Saint Mars (FRA, +2.90). L’andorrà Àlex Comellas va aconseguir entrar en el Top10 en novena posició (+3.93). 

ESLÀLOM U14 / Pel que fa a les esquiadores U14, que ahir van competir en la modalitat d’eslàlom, la vencedora va ser Sarah Mehay amb un registre d’1’17”13. L’andorrana Vicky Gallerani (+1.25) va aconseguir fer-se amb la medalla de bronze just per darrere de l’hongaresa Boglarka Brozk (+0.80) que va quedar en segona posició. La també andorrana Martina Marot (+1.63) va fer podi amb la quarta posició, seguida d’Elise Wurmser (FRA, +3.80). 

Pel que fa a la categoria masculina d’eslàlom U14, el francès Thibaut Marty va estar el clar vencedor amb una marca d’1’14”46, seguit del belga Rafael Charbonnier (+2.80) i de Quim Parramon (ESP, +3.26). El podi el van completar els també francesos Elie Dechonne (+3.59) i Clément Laugier (+3.65).

Avui la competició del Trofeu Borrufa es trasllada al Canaro (Canillo) amb la disputa de la prova del National Team Event a partir de les 18.00 hores, una de les curses més esperades de la competició, en la qual els països lluiten per equips en un gegant paral·lel nocturn en format d’eliminatòries fins que queda només un vencedor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT