PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres del vial de Sant Julià de Lòria començaran a finals d'any

El Govern ha dotat una partida de 100.000 euros la construcció del darrer tram del vial

Per El Periòdic

El vial de Sant Julià.
El vial de Sant Julià. | Arxiu ANA

Concòrdia va informar ahir a través de les xarxes socials que a partir del treball fet en les esmenes al pressupost, el vial de Sant Julià de Lòria serà una realitat aquest any. Els consellers generals de Concòrdia, Pol Bartolomé i Maria Àngels Aché, van fer públic l’acord a través d’un vídeo a les xarxes socials per explicar les bones notícies i recalcaven que l’objectiu del vial és allunyar el trànsit del centre de la parròquia, i que alhora «el vial és una reivindicació històrica dels lauredians. I ara per fi podem anunciar el començament de les seves obres».

Després de setmanes negociant amb el Ministeri de Territori i el grup de la majoria, Bartolomé explicava que Concòrdia ha arribat a un acord per anticipar l’inici de les obres del darrer tram del vial. Així està previst al nou pressupost de Govern amb una partida de 100.000 euros per a l’inici de la construcció del vial. Les obres començaran a finals d’aquest mateix any amb l’objectiu de desviar el trànsit del centre de la parròquia. Això permetrà fer de Sant Julià una parròquia més amable, verda i adaptada als vianants, i que alhora serà un atractiu més gran pels comerciants i visitants. 

Des de Concòrdia van recordar que això ha estat possible gràcies a tot l’esforç i a la feina que van desenvolupar totes les generacions passades reivindicant la importància d’aquesta infraestructura, i van apuntar que «ara és moment de mirar al futur amb optimisme, aprofitem l’acabament del vial per a reflexionar junts sobre quin ha de ser el model urbà més adequat per Sant Julià».

Les obres també inclouen una remodelació del túnel de Rocafort i els treballs de protecció de caiguda de blocs rocosos que començaran l’any 2025. La suma total del projecte és de 24 milions d’euros i no serà fins a finals de 2027 quan es podrà donar per finalitzada la construcció.

La consellera general, Maria Àngels Aché, va explicar a EL PERIÒDIC que era una proposta que feia molt de temps que els lauredians i lauredianes esperaven, i que per això la incloïen en el programa electoral perquè creuen que «és cabdal per la parròquia de Sant Julià de Lòria desviar el trànsit fora del nucli urbà i poder repensar com volem que sigui la parròquia». 

Aché va detallar que la seva voluntat és unir forces amb els actuals cònsols per a poder fer realitat aquest vial. Entrant en detall, es començaran a licitar les obres i atorgar els permisos a finals del 2024. La consellera general va manifestar que el pressupost de 100.000 euros que ha donat l’Executiu, «és un gran compromís que Govern fa cap a la parròquia de Sant Julià de Lòria. És una bona predisposició encara que siguin 100.000 euros, aquest fet nosaltres l’acollim amb positivisme». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT