PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cooperació de la Policia permet detenir a València un home acusat d'ordenar l'assassinat de la seva germana als Estats Units

L'home, no resident, passava temporades al Principat amb la seva dona

Per El Periòdic

La cooperació entre la Policia d’Andorra, l’FBI i la policia nacional espanyola va permetre arrestar el passat dissabte a l’aeroport de València un home de 27 anys acusat d’ordenar l’assassinat de la seva germana a Indiana, Estats Units, l’any 2021.

L’ara detingut havia estat investigat i arrestat llavors al seu país, però va ser alliberat i no tenia cap ordre de recerca internacional activa. El 2022 va arribar a Andorra amb la intenció instal·lar-s’hi amb la seva parella i efectuar una inversió, però a ell mai se li va concedir la residència. En aquell moment la policia andorrana ja es va posar en contacte amb l’agència federal d’investigació a Madrid i era coneixedora que l’home passava algunes temporades al Principat amb la dona, que sí que vivia a Andorra la Vella i hi estava establerta legalment.

La seva recerca es va precipitar el passat divendres 19 de gener, quan l’FBI va activar una ordre de detenció internacional després que l’assassí a sou, que l’home hauria contractat per posar fi a la vida de la seva germana, l’inculpés.

En el moment en què es va activar l’ordre, l’acusat no es trobava a Andorra, però la Policia va iniciar una investigació que va permetre tenir tota la informació necessària perquè la policia espanyola l’interceptés un dia després a València quan recollia la dona a l’aeroport.

L’intercanvi d’informació entre la policia andorrana i l’agregat jurídic de l’FBI a l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, que es va coordinar al mateix temps amb la policia nacional espanyola, ha estat clau per poder fer-ne el seguiment i detenir-lo. L’acusat es troba ara pendent d’extradició.

La Policia d’Andorra té una estreta relació amb l’FBI, amb qui ha fet formacions i ha cooperat en altres investigacions i detencions internacionals de fugitius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT