PUBLICITAT

El combinat de la Davis 2011 es decidirà amb dos tornejos

  • Vila anuncia que es retira com a jugador i només Poux té la plaça assegurada
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tresorer Enric Juncosa, Garcia i Vila, ahir al Casal de l'Esport Foto:TONY LARA

Jean-Baptiste Poux és l'únic tennista andorrà que té una plaça assegurada per disputar la Copa Davis 2011 amb el combinat tricolor. El director tècnic de la Federació Andorrana de Tennis (FAT), Jordi Vila, va avançar que ell es retira definitivament com a jugador i que les tres places restants per a la gran cita seran definides mitjançant dos torneijos. «Compliré 40 anys al gener, veig que hi ha gent amb ganes i prefereixo retirar-me, ara és un bon moment», va dir.

Els jugadors que han estat seleccionats per jugar aquestes competicions són Paul Gerbaud i Hèctor Hormigo com a primers caps de sèrie, i Gerard Florido, Ivan Sotillo, Damià Gelabert, Gerard Blasi, Albert Ferré i Alberto Garcia. La primera lligueta està datada per al primer cap de setmana de març de l'any vinent al Prat del Roure i la segona, encara per confirmar, per a l'últim del mateix mes o el primer d'abril en la mateixa instal·lació o al globus dels Serradells. «Els últims anys teníem clar quin era el millor equip però ara Gerbaud [que treballa a França], i Hormigo [que comença a estudiar una carrera a Barcelona] ja no estan tan centrats en el tennis i hi han altres jugadors per darrere que estan entrenant més. El més just és que ara s'hagi de lluitar per aconseguir una plaça», va argumentar Vila sobre una iniciativa novedosa per decidir quin combinat representarà Andorra.

Tots els tennistes seleccionats per als dos torneijos han estat avisats i tenen fins el 15 de febrer per confirmar l'assistència. Sinó el director tècnic miraria d'escollir un altre o altres candidats o adaptarien les competicions a la gent que hi hagués. «Qui no vingui sense un motiu de pes ja demostra desinterés per representar el nostre país i tampoc no tindria opcions d'anar als Jocs dels Petits Estats», va exposar el president de la FAT, François Garcia.

Del 7 al 12 de maig a Turquia / El grup 3 europeu de la Davis es disputarà del 7 al 12 de maig a Skopje (Macedònia). «Fa un mes i mig ens van demanar si volíem fer-la aquí però es necessiten sis pistes i com ja saben nosaltres no les tenim», va assenyalar Vila al respecte. Els països contra els quals podria enfrontar-se Andorra són Moldàvia, Montenegro, Malta, Armènia, Geòrgia, Islàndia, San Marino, Albània, Noruega, Turquia i l'equip amfitrió. Els tres últims han baixat del grup 2 i són, amb Moldàvia i Geòrgia els favorits per assolir una de les dues places d'ascens. «Nosaltres aspirem a la setena plaça», va avançar Vila. «Malta, Islàndia, San Marino i Armènia són d'un nivell similar», va afegir.

Cinc equips, a Liechtenstein / Aquests quatre països i Montenegro seran també rivals d'Andorra en els Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein, que es faran del 30 de maig al 4 de juny vinents. «La Davis servirà per coneixe'ls més», va indicar el director tècnic de la FAT.

Una de les grans novetats per als Jocs serà la inclusió d'un equip femení per tercera vegada en la història del Principat després de Natàlia Font a San Marino 2001 i Anna Katy Palazon i Cristina Garcia a Andorra 2005. «Comptem amb Berta Juncosa i Anna Aguareles-Loan, ja tenen prou experiència com per anar-hi», va dir Vila. Hi haurà, per tant, individuals i dobles tant masculins com femenins i un equip mixte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT