PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Alayrach: “Estic molt orgullós de la Carla, és aquí on volem estar»

L’andorrana queda fora de la competició en no poder acabar la primera mànega de la cursa nocturna

Per El Periòdic

Carla Mijares en companyia del seu entrenador Josh Alayrach.
Carla Mijares en companyia del seu entrenador Josh Alayrach. | FAE

El passat dimarts, Carla Mijares va debutar a la Copa del Món d’eslàlom. Va ser a la cursa nocturna de Flachau (Àustria), on l’andorrana no va acabar la primera mànega però sí va deixar unes molt bones sensacions marcant uns cronos entre les millors. Josh Alayrach, el seu entrenador, va valorar aquesta estrena com molt positiva, per la bona posada en escena de l’esquiadora i pel que significa pel futur: «Un xute d’adrenalina per continuar picant pedra».

Josh Alayrach va explicar que les condicions eren realment difícils, i que precisament per això estava especialment satisfet del que es va veure a la pista de Flachau: «No estaven fàcils les condicions, potser les més extremes que m’he trobat en Copa del Món, de molta exigència, i per tot estic molt orgullós de les actituds de la Carla, de com ha afrontat el seu debut». 

Per a Alayrach, la cursa del dimarts és la prova que l’esquí que està demostrant Mijares, tot i que els resultats no acabin d’arribar en les últimes carreres, és el correcte: «Ens veiem a dins del joc i ens dona un xute d’adrenalina per continuar picant pedra». El tècnic ho té clar: «Aquí és on volem estar i és qüestió de temps i de seguir treballant, perquè realment podem estar-hi».

Ara toca pensar en continuar treballant per millorar cada dia i complir les etapes. «Seguim motivats per treballar amb aquest nivell, estem en la bona línia», va expressar l’entrenador, que remarca que hi ha futur: «Tenim un grandíssim potencial en l’esquí femení i amb paciència i treball, els resultats acabaran arribant».

La Copa d'Europa se suspèn

L’equip nacional femení tenia doble cita a la Copa d’Europa de descens a Àustria i Itàlia, però les condicions dels últims dies van fer que les curses es cancel·lesin. 

Nova cita de Gina del Rio a República Txeca

Gina del Rio torna a la competició aquest pròxim cap de setmana. Ho farà a Jakuszyce (República Txeca), amb la FESA Alpen Cup, una nova cita de la Copa d’Europa on ha de defensar el seu lideratge.

L’andorrana va fer entrenaments els últims dies a Passo Lavazè (Itàlia) amb molt bones condicions i amb bones sensacions per fer front a una nova cita de la competició continental. 

Del Rio defensarà el seu lideratge, que es manté ara mateix amb 680 punts, seguida de l’alemanya Charlotte Boehme amb 516 i la italiana Iris de Martin Pinter, tercera amb 470. La fondista andorrana va assolir en la FESA Alpen Cup quatre victòries, tres segones posicions i una 6ª plaça. A Jakuszyce competirà a les dues curses programades en categoria júnior. És a dir serà dissabte a la 10km interval start en lliure, i el diumenge als 10km mass start en clàssic. A aquesta cita Carola Vila no competirà en la categoria absoluta per descans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT