PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El Govern dona llum verda al nou Reglament de vehicles històrics

La intenció és fomentar la preservació, la restauració i l’ús de vehicles antics

Per El Periòdic

El Govern presenta el nou reglament de vehicles històrics.
El Govern presenta el nou reglament de vehicles històrics. | Govern d’Andorra

El Govern va aprovar ahir el nou Reglament de vehicles històrics, amb l’objectiu de fomentar la preservació, la restauració i l’ús de vehicles antics en condicions correctes, i responent així a la Llei del Codi de circulació del 2021, la qual té la intenció d’actualitzar els criteris que regeixen aquesta tipologia d’automòbils. Fins a la seva aprovació, els vehicles històrics comptaran amb la denominació de vehicles de museu.

D’aquesta manera, el text aprovat amplia l’antiguitat mínima perquè els vehicles puguin ser considerats com a històrics, passant de 25 a 30 anys a comptar de la data de la seva fabricació. Un canvi que es fa en consonància amb el criteri de la Federació Internacional de Vehicles Antics i sota el qual es regeixen països veïns. 

Els criteris establerts per tal que un vehicle ja matriculat pugui ser considerat històric és presentar, en primer lloc, una sol·licitud davant la Comissió de vehicles històrics, la qual valorarà si pot ser admès o com a vehicle històric tenint en compte el seu interès cultural o patrimonial, a més de l’antiguitat. L’altra via establerta és importar un vehicle d’almenys 30 anys d’antiguitat i presentar-lo per la seva aprovació. Cal destacar que tots aquells vehicles que ja han sigut considerats històrics mantenen la seva condició tot i el nou Reglament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT