PUBLICITAT

Kevin Esteve inicia el curs allà on ho havia deixat

  • L'esquiador d'alpí es queda a les portes del podi en la primera cursa, un gegant FIS
EL PERIÒDIC
FUNESLADEN

Periodic
Esteve en una de les proves a Vancouver, l'hivern passat Foto: EL PERIÒDIC

Hi havia impaciència per saber com respondria Kevin Esteve en la campanya 2010-2011 d'esquí alpí esprés del gran final de la passada temporada i el número dos andorrà no ha defraudat. Ahir va demostrar en la primera cursa del nou curs que repren la competició allà on ho havia deixat en quedar-se a les portes del podi en un gegant FIS disputat a l'estació noruega de Funesladen.

Esteve va acabar quart a només cinc centèssimes del tercer i va deixar unes magnífiques sensacions: va obtenir 38,57 punts i es va quedar molt a prop dels 37,95 que té actualment; el progrés és evident i aquest resultat convida a pensar que no trigarà en baixar els registres si manté aquesta línia. De fet en la primera mànega va marcar el tercer millor temps i en la segona, més discret, no va poder conservar la posició.

També estrenaven el curs a Funesladen Marc Oliveras, Nil Ruíz, Artur Pallàs i Arnau Puig. El primer va ser el segon andorrà més destacat en aconseguir la desena posició que li va permetre sumar 46,44 punts.

Darrere seu va acabar Ruíz, que també va demostrar iniciar la temporada en plena forma després de la greu lesió al genoll –trencament dels lligaments creuats– que va patir a principis d'any; va obtenir 48,30 punts, exactament els números que té en aquesta disciplina i cal destacar la segona mànega que va fer, en la qual va marcar el sisè millor temps i va millorar el temps d'Esteve.

Artur Pallàs va ser el 24è amb 66,13 punts i es va quedar molt a prop dels 65 que en té actualment i per últim Puig va signar el 28è lloc dels prop de cent corredors que van iniciar la cursa, amb 69,45 punts FIS que milloren els 72,44 que en tenia.

Segons els entrenadors que van acompanyar la delegació del primer equip sènior, Xavier Bellsolà i Simon Bastelica: «El rendiment general ha estat per estar contents; s'han vist mànegues bones i un bon equip. S'ha de continuar en aquesta línia». Avui tots cinc andorrans continuen a Funesladen per afrontar un altre gegant FIS.

Vidosa haurà d'esperar a avui / Roger Vidosa havia d'estrenar-se ahir en un eslàlom de la Copa d'Europa a Äre (Suècia), però la cursa es va cancel·lar perquè un vehicle de l'equip suís va patir un fort accident i un dels entrenadors va ser traslladat a l'hospital en estat greu. Segons va decidir la organització només es podrà disputar un eslàlom dels dos que hi havien programats, segons la Federació Andorrana d'Esquí degut a que el gruix d'esquiadors ja tenen els bitllets de tornada i no es poden canviar, i aquest es farà avui. Vidosa surt amb el dorsal 83 i haurà d'acabar entre els 60 primers per poder classificar-se per a la segona mànega.

També avui i en la Copa d'Europa hi ha l'actuació de Mireia Gutiérrez, en un gegant a la localitat noruega de Kvitfjell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT