PUBLICITAT

12.400 euros per a la reconstrucció dels Gegants de Sant Julià

L’empresa Taller d’Escultura Casserras serà l’encarregada de posar en marxa les diferents tasques

Per El Periòdic

Els gegants de Sant Julià de Lòria.
Els gegants de Sant Julià de Lòria. | ANA

El Comú de Sant Julià de Lòria va fer extensiva ahir l’adjudicació definitiva de la reconstrucció dels Gegants malmesos en l’incendi del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Segons va publicar el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), aquest nomenament s’ha dut a terme per un import de 12.402 euros, sent l’empresa Taller d’Escultura Casserras l’encarregada de posar en marxa les diferents tasques de reconstrucció d’aquests elements tan emblemàtics per a la parròquia laurediana. El termini d’execució per finalitzar l’encàrrec encomanat per la corporativa és de 30 dies, el qual ha sigut formalitzat a través d’una contractació directa.

Va ser el novembre del 2022 quan el Centre Cultural i de Congressos Lauredià va ser víctima d’un incendi que el va obligar a aturar completament la seva activitat. Més d’un any després, i continuant amb la línia marcada per les reformes portades a terme al llarg d’aquest temps, la nova corporativa comunal — encapçalada per Cerni Cairat i Sofia Cortesao — té clar que la reobertura de la institució és una de les màximes a aconseguir durant els primers mesos de la legislatura: «El centre va esdevenir un referent del país i volem recuperar aquella força i aquell punt diferencial de la cultura a través de l’esperit cultural del 1992», va esmentar fa unes setmanes la número tres de Desperta Laurèdia, Teresa Areny, afegint que aquest també pot arribar a ser «un promotor econòmic a escala de la parròquia, motivador dels comerços i engrescadors de noves iniciatives».

Tota una vida dedicada a la reconstrucció

Regentat actualment per les germanes Sessa i Meme Casserras, el Taller d’Escultura Casserras és un dels obradors d’imatgeria festiva més antics de tot el país i és que, al llarg de més de 60 anys de trajectòria com a constructors de gegants, han sortit per les seves portes més de 300 figures amb un segell propi. Tal com ells mateixos informen a la seva pàgina web, l’escultura ha estat la disciplina primigènia des de la fundació del taller, a través de la qual s’ha desenvolupat tota una estètica pròpia i exclusiva. El tret diferencial d’aquest respecte altres del mateix estil és l’ús d’una tècnica escultòrica pulcra i harmònica, l’artesania de les tècniques de construcció i dels materials, així com el curós acabat final de les peces, el qual li ha fet rebre el reconeixement artístic del món geganter. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT