PUBLICITAT

El Superior condemna a 5 anys un home per blanqueig

  • El tribunal revoca la sentència de Corts, que absolia el processat
C.G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal Superior va dictar sentència ahir per un cas de blanqueig de diners provinents del narcotràfic, després que fos recorregut per la fiscalia aquest mes de juny. El Superior va anunciar la revocació de la sentència efectuada pel Tribunal de Corts, en la qual s'absolia a un dels principals implicats per blanqueig. La nova resolució condemna al processat a cinc anys de presó, dos dels quals ferms, al pagament d'una multa de 120.000 euros, a l'expulsió del Principat durant un període de 10 anys i al decomís dels béns immobles que el processat tenia al país. Els delictes que se li imputen són un delicte major de blanqueig de diners i un d'associació il·lícita per blanqueig.

Paral·lelament, la sentència va desestimar el recurs presentat per la defensa d'una dona implicada també en el cas, que havia estat condemnada per Corts a cinc anys de presó, un dels quals ferm. La lletrada havia demanat l'absolució de la seva defensada.

fins a 120.000 euros / Els fets es van produir ara fa 10 anys i van estar centrats en el control de diferents transferències bancàries de procedència il·licita, amb xifres que anaven dels 13.000 euros fins als gairebé 200.000. Els implicats van estar relacionats amb diverses operacions policials d'Espanya i d'Itàlia, anomenades Cántaro i Titànic respectivament. Aquestes operacions partien del narcotràfic a gran escala i la mercaderia provenia del Marroc, passant per Cadis.

Durant la vista del Tribunal Superior el fiscal va recórrer contra l'absolució d'aquest implicat que ahir va ser declarat culpable, tot i que havia demanat una pena superior: vuit anys de presó, una multa de 480.000 euros i l'expulsió definitiva del país. La defensa de l'acusada, per la seva part havia demanat l'absolució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT