PUBLICITAT

Penes de 3 anys a 4 mesos per venda i consum de droga

C.G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Corts va dictar sentència ahir a 14 persones relacionades amb un delicte d'introducció, venda i consum de droga. Les penes imposades van d'una màxima de tres anys de presó, vuit mesos dels quals ferms, a una mínima de quatre mesos de presó condicional. Les multes als processats oscil·len entre els 1.500 euros pels que van introduir i vendre droga fins als 400 euros pels que en van tenir possessió.

Els fets van succeir al 2003 i van partir d'una operació policial de gairebé un any de durada d'introducció, venda i consum de droga. Es va anomenar operació Arc de sant Martí. Pel fet de tractar--se d'un cas de fa 7 anys, les defenses dels processats van qëstionar les penes reclamades pel Ministeri Fiscal durant la vista celebrada aquest maig, ja que gran part dels inculpats i dels propis testimonis no recordaven els fets. La fiscalia va demanar penes d'entre quatre anys i sis mesos de presó

D'altra banda, el Tribunal de Corts va declarar nul·les les declaracions dels inculpats efectuades a la Policia i sense presència de lletrat, per tal de fer complir la recent resolució del Superior que obliga a la presència d'un magistrat des de l'inici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT