PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Mor una dona de 79 anys en un incendi a Sant Julià de Lòria

S'investiga si la causa de la defunció va ser la inhalació de fum

Per Maria Lozano

Imatge d'un camió de bombers.
Imatge d'un camió de bombers. | El Periòdic

Una dona de 79 anys va morir el passat dilluns 18 de desembre a la nit en un incendi a Sant Julià de Lòria. Tot i que es desconeixen les causes, ara els agents de la policia investiguen si la defunció va ser per la inhalació de fum o ja havia traspassat abans per altres possibles causes. 

Segons va poder saber EL PERIÒDIC, els Bombers van rebre l’avís cap a les 21.10 hores, que va ser quan es va calar foc en una habitació d’un quart del número 28 del carrer de Lòria, amb una persona a l’interior. 

Aquesta persona hauria inhalat molt fum, ja que el matalàs s’havia incendiat, segons informa el cap de guàrdia, que va explicar ahir que el material del qual està fet no fa molt foc, però sí que, en incendiar-se, provoca molt fum.  

La causa de l’incendi, doncs, segons expliquen des del Cos de Bombers sembla que va ser accidental tot i que encara s’ha de fer l’autòpsia per saber la causa real de la mort. Els fills de la dona estaven al mateix immoble, però no van resultar ferits ni intoxicats.

Cal destacar que al lloc dels fets es van desplaçar un camió de foc, un camió escala, l’ambulància i un vehicle amb el cap de Guàrdia. Quan van arribar al pis, una dotació de bombers va ser els encarregats d’extingir el foc mentre una altra portava la dona al tercer pis. 

Van ser els del SUM que, en veure que no hi havia perill al pis de baix de l’incendi, van  fer a la dona maniobres de reanimació cardiopulmonar durant 45 minuts, ja que en aquell moment es trobava en parada cardiorespiratòria. Tot i els intents, el servei d’emergències no va poder fer res per salvar-li la vida. 

No va ser fins a les 22.00 hores que es va declarar la defunció. Cal destacar que fins al lloc es va desplaçar també un forense i el batlle de guàrdia. 

L’incendi, doncs, va ser en petita escala i només va afectar l’habitació de la dona difunta, ja que només es va incendiar aquella zona de l’immoble. 

La Policia va explicar ahir que la investigació  a hhores d’ara segueix oberta i es troba actualment en disposició judicial, tot i que hem pogut saber que l’autòpsia serà la que determinarà les causes exactes de la defunció .  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT