PUBLICITAT

Naturlàndia amplia fins a final d'any la compra d'accions

  • El Comú es planteja allargar els 1,5 km del camí escolar, inaugurat ahir
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Barcia i Pintat conversen durant la presentació del camí escolar de Sant Julià, ahir. Foto: ANA / N.S.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, va anunciar ahir que el termini per comprar accions de Naturlàndia «s'amplia fins a finals d'any». El cònsol va explicar que la pròrroga respon a la demanda de les empreses que necessiten més temps per optar a l'adjudicació.

Pintat va recordar que als negocis que se'ls adjudiqui l'obra hauran d'adquirir una proporció d'accions perquè es puguin valorar les ofertes. «Les accions han evolucionat correctament», va manifestar Pintat a l'ANA, i va mantenir l'afirmació que l'ecoparc serà «un nou pol d'atracció» turística. El període de sol·licitud d'accions va obrir-se el passat set de juliol i en un principi havia de cloure ahir.

El titular lauredià va realitzar aquestes declaracions durant la inauguració del camí escolar de Sant Julià, que ha de permetre que els menors facin el tram des de casa fins al centre educatiu. L'objectiu d'aquest itinerari és que els nens s'orientin per anar a l'escola, aprenguin a compartir l'espai públic i es moguin amb seguretat. A més, també dóna la garantia als pares que els seus fills estaran protegits ja que s'indica als conductors que per la zona només poden anar a 30 quilòmetres per hora.

El recorregut lauredià arranca de la carretera de la Rabassa, volta pel carrer de les escoles, torna a passar per davant del Centre Esportiu continuant pel carrer Verge del Canòlic i torna cap al punt d'inici cobrint, aproximadament, 1,5 quilòmetres. Pintat va explicar que la corporació es «planteja allargar el recorregut» properament, amb la finalitat de respondre a una demanda del Consell d'infants.

Durant la inauguració, el cònsol va estar acompanyat pel ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia. Tots dos van realitzar un tram del recorregut. Precisament el representant del Govern va explicar que està previst que el camí es faci a d'altres parròquies, però es procedirà en funció de la demanda que es tingui. El de Sant Julià és el quart camí escolar que s'implanta al Principat. La iniciativa es va dur a terme primer a Canillo, va passar a Ordino i el tercer ha estat el de la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT