PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot lliura un llit de cota zero com a regal de Nadal a la FPNSM

Un element que serà d’ajuda per a aquelles persones que tenen un grau de dependència elevat

Per El Periòdic

La visita del cap de Govern i els ministres d’Afers Socials i Educació a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.
La visita del cap de Govern i els ministres d’Afers Socials i Educació a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. | FPNSM

El cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, va visitar ahir al matí la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell per fer entrega del regal de Nadal, acompanyat de la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marin, i del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró.  Enguany, el regal ha estat un llit de cota zero, que serà d’ajuda per a aquelles persones que tenen un grau de dependència elevat.

Espot i els ministres van ser rebuts per la presidenta de la fundació, Maria Pilar Díez, i la directora general, Celine Mandicó, qui van voler agrair un any més l’entrega d’aquest regal, que any rere any ajuda a millora la qualitat de vida de les persones ateses a l’entitat. A l’acte també va participar la directora de l’àrea de l’Atenció a l’Adult i l’Envelliment, Elisabeth Tugues.

El llit cota zero, amb el seu kit sensor, s’instal·larà a la tercera planta de la llar residencial Albó. Tugues va explicar que aquest llit no disposa de baranes i que pot baixar pràcticament al mateix nivell del terra. «És un nivell d’accés fàcil, de manera que facilita que la persona atesa hi pugui accedir de forma molt més còmoda», va indicar. A més, aquest tipus de llits també ajuden els professionals, ja que disposen d’un sensor de seguretat que avisa quan detecta moviments de la persona, com per exemple quan s’aixeca.

Així mateix, Tugues, va comentar que els serveis preparen amb molta il·lusió aquestes visites anuals. Les persones ateses organitzen una assemblea en què escullen quines activitats o quins són els detalls que volen oferir a les persones que venen a visitar la Fundació. A partir d’aquí, des de cada espai es prepara l’activitat i sempre amb la participació activa de la persona.

Per la seva banda, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, va assegurar que aquesta visita també permet «arribar més enllà de les portes de la institució i mostrar a la ciutadania les activitats i la vida en aquesta institució que treballa per a la integració i la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat, i que té una tradició molt llarga en la història contemporània d’Andorra».

Baró, a més, va destacar que la tasca que efectua la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell «garanteix els drets humans de les persones discapacitades de la manera més aprofundida possible, la qual va més enllà de les etapes educatives de l’escola, passant per l’habitatge i l’emancipació personal d’aquest col·lectiu».

Durant la visita, el grup jove de Xeridell va entregar als membres de l’executiu uns obsequis elaborats de forma artesanal i el grup d’adults els va rebre amb la cantada d’unanadala.

PUBLICITAT
PUBLICITAT