Escaldes - Engordany

La mala sort continua

Els de Natxo Lezkano mantenen l’avantatge en el marcador fins a la resurrecció del València en l’última part

Per Laura Gómez Rodríguez

El base, Jean Montero, va fer una actuació estel·lar al partit d’ahir.
El base, Jean Montero, va fer una actuació estel·lar al partit d’ahir. | MORABANC ANDORRA

El MoraBanc va aconseguir aguantar el tipus a la pista, aquest cop fins a l’últim quart. Els de Lezkano van disputar la jornada 14 de la Lliga Endesa contra el València Basket. La Fonteta va ser testimoni de l’equilibrat duel que van fer els dos equips, duels d’atac de cor, amb un MoraBanc que va fer un joc per dins, majoritàriament, tot i que la carrera i les passes els busqués per fora. Els taronges van mostrar les seves ganes de guanyar, però un MoraBanc concentrat i amb cap fred va aconseguir arribar al descans amb un marcador de 32-38. A l’inici del tercer quart, els valencians van sortir a la pista amb coratge, sumant punts al marcador des de tirs triples i un contraatac molt ràpid per dins. El marcador va estar molt igualat durant el duel, els equips van mantenir un ritme frenètic, cistelles per una banda i per l’altra i, mentrestant, el MoraBanc va aprofitar per treure la seva part més encertada. Punts triples van portar un avantatge als tricolor de més de tres punts en el marcador per primer cop. El joc va continuar i el col·legiat va xiular al minut una falta a favor dels tricolor que va haver de corroborar en el VAR, amb la conseqüència de dos punts més per als de Lezkano des de l’àrea. Somogyi va ser la figura del tercer quart amb un tir de  triple que va entrar sense tocar l’anell, el qual va fer aixecar la tribuna d’emoció. Malgrat el bon joc, el MoraBanc no va aconseguir allunyar-se més de cinc punts en el marcador dels valencians, els taronges van mantenir un contraatac molt decisiu, amb tirs triples que també els van permetre aconseguir la igualtat en el marcador. Els taronges van fer un joc de mans àgils durant tot el tercer quart, robant pilotes en ple lloc de perill, fet que va dificultar la carrera per marcar la diferència en el tauler. Però, en el temps mort dels últims minuts del tercer quart, els aficionats i l’equip van poder gaudir d’un MoraBanc que va jugar més pausat, que no es va deixar portar per l’agressivitat del joc dels valencians, amb passes per fora i buscant el forat a l’àrea. En el temps mort de l’últim quart, es va poder veure l’entrenador del València insistint en l’estratègia de joc per dins, tot dibuixant les posicions en la coneguda pissarra. Finalment, la tensió i l’agressivitat dels dos equips va esclatar durant els últims minuts de l’últim quart, les faltes van ser més protagonistes en aquesta part del partit. Així i tot, els tricolor van aconseguir l’avantatge i la diferència de 10 punts en el marcador va arribar amb un triple de Maric, qui va fer una cistella amb un tir estratosfèric que va portar el marcador al 66-78 a favor dels de Lezkano. Un altre temps mort va arribar i el basc va canviar la defensa de l’equip, mentre se sentia com animava l’equip: «El moment és ara», els remarcava Lezkano cridant d’eufòria. L’emoció es va obrir camí a la pista a causa d’un marcador que va tornar a estar igualat, arran d’un parell d’errades dels tricolor, fins que els valencians van agafar la davantera amb cistelles dins de l’àrea i un tir de triple que va donar la davantera als taronges en el marcador. Un fet que fa pensar que, un cop més, no va haver-hi sort, perquè a 15 segons d’acabar el partit, els valencians van ressucitar en el domini de la pista i el marcador va acabar amb un 86-82 a favor dels taronges.