PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Primeres Copes d’Europa per a Àxel Esteve i Bartomeu Gabriel

Les competicions es portaran a terme a les pistes de Val di Fassa, demà, i a Obereggen, el dimarts 19

Per El Periòdic

Roger Puig a Sankt Moritz, Suïssa.
Roger Puig a Sankt Moritz, Suïssa. | FAE

Demà i el dimarts 19 tindran lloc les competicions de les dues Copes del Món a Val di Fassa i Obereggen, Itàlia, en què competiran Àxel Esteve i Bartomeu Gabriel. Aquestes són les primeres competicions del calendari continental amb la disciplina d’eslàlom. La primera cursa serà demà al matí, on Esteve i Gabriel buscaran situar-se a la zona de punts i aconseguir el millor resultat possible. La segona cursa, que està prevista també a Itàlia, tindrà lloc el dimarts 19 de desembre. Esteve debutarà a la competició continental aquesta temporada, mentre que Gabriel correrà la seva segona cita de Copa d’Europa, després d’haver estat a Zinal, Àustria, el passat 7 de desembre. Durant els últims dies, els dos esquiadors van viatjar a Pozza di Fassa per entrenar sota les ordres del responsable tècnic de l’equip, Fred Beauviel. 

Puig, preparat a Suïssa

Ahir, Roger Puig va fer un primer entrenament de descens a Sankt Moritz, Suïssa, lloc on es disputarà la Copa del Món d’esquí alpí. Puig va assistir per tal de començar a agafar les sensacions a la pista de cursa. La previsió inicial per ahir va ser poder fer dos entrenaments, però finalment, com que la neu estava molt tova encara, es va fer només un. Ara, Puig competirà als descensos d’avui i demà, que són  els primers de la temporada de la Copa del Món. L’esquiador es va mostrar content d’haver pogut provar la pista, encara que hagués tingut lloc només un dels entrenaments programats: “Primer dia d’entrenament oficial. Ahir no es va poder fer perquè la neu estava massa tova. Primer dia amb una mà, agafant sensacions noves. Hem provat línies i la velocitat. És un descens molt, molt xulo en una pista mítica, així que estem molt contents de com ha anat i ens sentim molt preparats per a les carreres del cap de setmana”.

Entrenaments a Kronplatz

Àxel Rius i Xavi Cornella es troben a Kronplatz, on han estat entrenant amb el grup U19 del programa d’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) en unes sessions que han estat importants per fer grup. Sessions que l’entrenador de l’equip, Greg Ribotto, va exposar com un fet positiu pels joves: «És una bona manera de fer grup i de què els més joves agafin referències dels més grans, i al contrari, que els que estan a dalt de l’equip nacional vegin que hi ha joves per darrere que venen fort i amb moltes ganes». 

GEGANT NJR / Íria Medina va ratificar el gran nivell exhibit al llarg de la darrera setmana en les proves NJR i en el gegant que es va disputar ahir, va fer  seu el triomf amb un temps d’1.50.31, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT