PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves de Fent Camí posen en marxa un pla de formació

Durant el desembre han fet un curs sobre manipulació d’aliments

Per El Periòdic

Joves en una formació de Fent Camí.
Joves en una formació de Fent Camí. | Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

El programa Fent Camí, que atén persones joves amb discapacitat de l’àrea Sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, ha posat en marxa un pla de formació per al curs 2023-2024 amb cursos i formacions de prevenció de conductes delictives, primers auxilis i prevenció de riscos naturals, manipulació d’aliments i tallers d’afectivitat i sexualitat.

Durant el mes de novembre, els joves van participar en un taller de prevenció de conductes delictives en què es va posar en relleu la importància de conscienciar els joves dels possibles delictes, ser coneixedors del que és l’assetjament escolar, ciberassetjament, i prendre consciència de les problemàtiques existents per tal d’evitar que en siguin víctimes. També, des de la Creu Roja, es van impartir diverses sessions formatives teòriques i pràctiques sobre primers auxilis, per saber quins riscos i accidents es poden trobar els joves i com s’ha de reaccionar. D’altra banda, des del SAAS, es va organitzar un taller per donar a conèixer els conceptes d’assertivitat, consentiment i de relacions afectives i sexuals.

Durant aquest desembre, l’empresa Ecotècnic ha impartit un curs sobre manipulació d’aliments amb l’objectiu de proporcionar els coneixements bàsics sobre els perills alimentaris i les mesures preventives per al seu consum. De cara al gener i fins a final de curs, van indicar que es continuaran duent a terme altres cursos i tallers formatius, com és el cas de la formació de sensibilització i de conscienciació en seguretat i salut en el treball que durà a terme l’empresa Mutuand. 

Amb aquestes formacions, els joves obtenen unes acreditacions que generen en ells un efecte positiu, ja que contribueixen a la millora de la seva autoestima i confiança, i consoliden el seu perfil professional per estar més preparats de cara al mercat laboral.

Cal recordar que Fent Camí és dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys, i proporciona una gran varietat de formacions teòriques i pràctiques que els permeten adquirir habilitats que contribueixen al seu desenvolupament com a professionals. A més, gràcies al programa, els joves tenen més possibilitats d’inserció laboral, mitjançat el perfeccionament de les seves competències bàsiques i transversals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT