PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot reconeix que el marge de maniobra sobre l’habitatge és limitat

El cap de Govern assenyala que encara que posin pisos al mercat, són «molt insuficients amb relació a la demanda»

Per El Periòdic

Imatge de la darrera mobilització ciutadana per un habitatge digne.
Imatge de la darrera mobilització ciutadana per un habitatge digne. | El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer ahir en una entrevista al programa Avui serà bon dia de RTVA que el marge de maniobra del Govern respecte a la problemàtica de l’habitatge «és limitat». En aquest sentit, va comentar que, com és evident, tenen constància de l’afer, que Espot va explicar que porta ja un temps sobre la taula, i que a banda ser conscients que han de fer tot allò que tenen al seu abast per intentar resoldre-ho, «no tenim una vareta màgica i no ho resoldrem d’un dia per a l’endemà», tot esmentant que ells fa anys que treballen per intentar pal·liar la problemàtica.

Demanat per les darreres mobilitzacions ciutadanes al respecte, i els càntics que es van poder escoltar en aquestes demanant la dimissió del cap de Govern, el mandatari va explicar que aquests fets no li agraden, però tampoc és el que més el preocupa si es compara amb l’afer. A més, va indicar que les proclames «no tenen raó de ser», tot recordant que «vam tenir unes eleccions fa sis mesos on la problemàtica de l’habitatge ja era molt acusada». Així, va indicar sentir-se legitimat i avalat per continuar governant. Amb tot, va apuntar que el que ha de fer és exercir les seves funcions per «esforçar-nos, tant com calgui, per intentar resoldre tan aviat com es pugui aquest afer que tenim». Un afer que cal recordar, com ja s’ha indicat abans i va esmentar ell mateix, fa anys que el tenim al Principat.

El mandatari comenta que encara poden ser «molt més incisius» amb els apartaments d’ús turístic i els pisos buits

D’altra banda, es va voler excusar dient que no s’han despertat darrerament, tal com, va asserir, han dit algunes persones. En relació amb això, va recordar que ells van establir la pròrroga forçosa dels contractes d’arrendament i que no han fet, ni fan, polítiques neoliberals. En afegit, i per treure ferro a l’assumpte, va assenyalar que aquesta problemàtica «és molt difícil de resoldre, i això ho veiem aquí i arreu. No s’ha resolt definitivament». En definitiva, va declarar que cal traslladar a la ciutadania que els governs no tenen «una solució immediata a tots els problemes», i que el preocupa veure’l incapaç de donar una resposta individualitzada, concreta i immediata «a tots i cadascun d’aquests afers». 

En darrer lloc, i demanat per possibles maniobres al respecte, Espot va posar de manifest que «podem ser molt més incisius amb els apartaments d’ús turístic i els habitatges buits». És a dir, «tenim una reserva d’habitatges que podrien transitar cap a l’habitatge de lloguer, i incrementar el parc immobiliari de lloguer», un fet que, a la vegada, va esmentar que «faria que es moderessin una mica els preus». Encara més, el cap de Govern va apuntar que ja s’han adoptat mesures, tot assegurant que «no tenim una transitòria estable», fet que fa «que encara que posem pisos al mercat de lloguer, aquests són molt insuficients amb relació a la demanda que hi ha». També va reconèixer que han posat habitatges al mercat, però que són pocs en relació amb la demanda que tenen. Almenys, va indicar que alguns parcs immobiliaris que han adquirit ja els podran posar en ús en un termini màxim d’un any.

Acord amb la UE / El cap de Govern, Xavier Espot, en relació amb l’Acord d’associació amb la UE, va assenyalar ahir que ara els toca explicar-lo bé perquè, va reconèixer, una part de la ciutadania té dubtes al respecte. Amb tot, va indicar que el referèndum serà a finals d’any, un cop s’hagi tancat del tot, rubricat i explicat a la població.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT