PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La geopolítica marcarà els mercats financers el 2024

També ho faran els tipus d’interès i la intel·ligència artificial

Per El Periòdic

Un moment de la conferència.
Un moment de la conferència. | ANA / M.R.

Creand Crèdit Andorrà va oferir ahir la conferència Què ens portarà el 2024 i com hem de posicionar els nostres estalvis?, una xerrada que va anar a càrrec de David Macià, CFA, director d’Inversions i Estratègia de Mercats de Creand Asset Management, i que va tenir com a objectiu tractar l’entorn actual dels mercats financers i les previsions de cara al pròxim any. En aquest sentit, l’expert va detallar que durant el 2024 els mercats financers estaran marcats per «quatre aspectes crítics» com són la geopolítica, els tipus d’interès, la possibilitat que hi hagi una rescissió econòmica i la intel·ligència artificial.

Pel que fa al context geopolític global, Macià va destacar com a rellevants les eleccions als Estats Units, uns comicis que «probablement» es clouran amb el retorn de Donald Trump a la presidència. En relació amb els tipus d’interès, va manifestar que els mercats tenen l’esperança que no es tornin a registrar pujades sense precedents com les d’aquest any, tot i que «nosaltres pensem que a llarg termini els tipus d’interès seran més elevats del que la gent calcula».

En tercer lloc, Macià va exposar que malgrat que a inicis del 2023 els mercats financers pensaven que hi hauria una rescissió econòmica, el cert és que finalment no s’ha produït i «pensen que durant l’any que ve tampoc hi haurà». Tot i això, l’expert va alertar que «nosaltres pensem que probablement sí que hi hagi, però tampoc ha de ser cabdal». Finalment, un altre dels punts rellevants serà la intel·ligència artificial, que «creiem que continuarà tenint impacte en les borses».

Tot i aquesta situació, Macià va posar en relleu que continuarà havent-hi oportunitats d’inversió, fins i tot encara més que les actuals. A més, va exposar que durant els propers anys «l’enemic a batre» continuarà sent la inflació, ja que «ens havíem acostumat a inflacions molt controlades que s’estan revertint». En aquest sentit, va afegir que, de mitjana, «la inflació serà més alta de la que hem vist els altres anys, i això ens ha de condicionar molt a l’hora de construir carteres perquè l’objectiu d’un estalviador ha de ser preservar la capacitat de compra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT