L’equip Vinyes-Dabad surt amb un triomfal doblet a Lleida

Vinyes-Guillamet-Caminal van guanyar a la classe 2 i Vinyes Jr-Barcons van assolir la plata a la classe 1

Els pilots, Joan Vinyes i Joan Vinyes Jr., el darrer cap de setmana.
Els pilots, Joan Vinyes i Joan Vinyes Jr., el darrer cap de setmana. | FotoEsport

Doblet triomfal de l’equip Vinyes-Dabad a les quatre hores de Resistència de Lleida 2023 aquest darrer cap de setmana. La tripleta de l’equip, Vinyes-Guillamet-Caminal, a bord del seu VW Golf 2.0, van repetir el triomf de la classe 2 de la competició, una victòria que ja van aconseguir el 2021. En aquesta edició de la prova de l’Escuderia Lleida, els veterans pilots de l’equip andorrà van ocupar el sisè lloc de la classificació absoluta. D’altra banda, el duet Joan Vinyes Júnior amb Marc Barcons conduint un VW Golf 1.8, van completar la cursa lleidatana a la segona posició de la classe 2 i en un meritori quart lloc de la classificació absoluta. Van estar lluitant fins al final per estar al podi scratch de la carrera.

Abans de l’inici de la prova, hi havia un cert escepticisme amb les previsions meteorològiques que es van anunciar per al cap de setmana a Lleida, en què ni els més optimistes podien creure que la prova de l’Escuderia Lleida es pogués celebrar amb sol i temperatures molt per sobre de les habituals en aquesta època de l’any, sense la boira i sense la pluja que conformaven les típiques inclemències del temps habituals a principis de desembre a les instal·lacions del circuit lleidatà.

Tot i així, aquesta vegada, les previsions es van complir i les quatre hores de Resistència 2023 van tenir un desenllaç atípic quant a fenòmens externs.
En el decurs dels 45 minuts d’assajos lliures, no hi va haver sorpreses i es van complir els objectius previstos que no eren altres que canviar el xip i recordar els punts delicats de la pista de Lleida i adaptar-se tan bé com fos possible a les lleugeres variacions (sempre per millorar la seva instal·lació) que els organitzadors van fer al seu traçat.

Vinyes va declarar després del triomf que, tot i mantenir el lideratge amb la sisena posició, «ha estat una llàstima, vam baixar fins a la sisena posició de l’absoluta, però encara vam poder mantenir la primera posició de la classe 2. A les curses en general, però a les de resistència sobre terra s’accentua l’afirmació que diu que, fins que no has travessat la línia d’arribada, no pots donar per decidit el resultat», va afirmar el pilot andorrà. H