PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria enceta les festes nadalenques amb una quinzena de propostes

Estan enfocades a tothom que vulgui gaudir-les, especialment als més petits de la casa

Per El Periòdic

La tècnica de l'àrea de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Elisabeth Carrillo, presentant les activitats nadalenques de la parròquia.
La tècnica de l'àrea de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Elisabeth Carrillo, presentant les activitats nadalenques de la parròquia. | ANA / Melània Vinyals

La parròquia de Sant Julià de Lòria encara les dates nadalenques amb una quinzena de propostes enfocades a tothom qui vulgui gaudir-ne, especialment als més petits de la casa. Les activitats començaran el 16 de desembre a les 11.00 hores a la Biblioteca Comunal Universitària - Fàbrica Reig, amb una sèrie de contes nadalencs a càrrec d’Assumpta Mercader; i a les 21.00 hores els Petits Cantaires Lauredians, la Coral Rocafort i la Coral de la Llar de Lòria, oferiran un concert a l’església parroquial.

El Pare Noel visitarà la casa comuna la vigília de Nadal, acompanyat dels seus follets (se’l podrà veure des de les 11.00 a les 13.00 hores i de les 16.00 a les 18.30 hores). A causa de la gran quantitat d’afluència registrada els darrers anys, es demana reserva prèvia per assistir-hi, a través de la web www.santjulia.ad, i es donarà prioritat als menors d’11 anys residents a la parròquia laurediana.

El mateix 24 de desembre, la plaça de la Germandat s’omplirà tot el dia de tallers i manualitats nadalenques; també d’un espai de circuits, gimcanes i laberints anomenat La Canicada d’en Jan, i de La plantada de jocs tradicionals d’en Robin, una zona amb gegants de fusta i jocs cooperatius, de taula i d’estratègia, «carregats de valor i emocions», com els va descriure la tècnica de l’àrea de Cultura, Elisabeth Carrillo. De les 16.00 a les 19.00 hores, també a la plaça de la Germandat, l’escola Líquid Dansa i La Moixera oferiran un espectacle infantil amb ombres xineses incloses, sota el títol L’estel de Nadal al país dels contes. I a les 00.00 hores, a l’església parroquial, s’hi oficiarà la tradicional Missa del Gall, amb xocolata i xurros a la sortida.

A causa de la gran afluència dels darrers anys es demana reserva prèvia, tot i que es donarà prioritat als residents a la parròquia

El dia de Sant Esteve (26 de desembre) a les 12.00 hores es farà el Caga Tió gegant a la plaça de la Germandat, a càrrec de la companyia Bitxicleta, i el 29 de desembre es durà a terme la 31a edició de la cursa de Sant Silvestre, solidària i coberta en premis i concursos addicionals, tal com es va presentar la setmana passada en una roda de premsa.

El 5 de gener, a les 18.00 hores, els Reis Mags d’Orient arribaran a Sant Julià de Lòria, entrant per la carretera general 1 i recorrent la plaça Francesc Cairat, el carrer Bonaventura Riera, les avingudes Rocafort i Verge de Canòlich, i culminant l’itinerari a la plaça de la Germandat, on els nens i nenes els podran saludar i lliurar personalment les seves cartes. Posteriorment, els Reis Mags d’Orient adoraran al Nen Jesús a la Casa Comuna i l’endemà assistiran a la missa jove que s’oficiarà a les 11.30 hores a l’església parroquial.

Com a cloenda dels actes nadalencs, el 7 de gener (dia de Sant Julià) en presència de les autoritats, tindrà lloc la missa de Sant Julià de Lòria, a les 11.30 hores a l’església parroquial.

Paral·lelament a aquest conjunt d’esdeveniments, romandran al vestíbul de la Biblioteca Comunal Universitària - Fàbrica Reig la bústia del Pare Noel (del 18 al 22 de desembre) i les bústies dels Reis Mags d’Orient (del 27 de desembre al 4 de gener), perquè els nens i nenes hi puguin dipositar les seves cartes plenes de desitjos. I del 27 de desembre al 5 de gener, a l’Espai Laurèdia Jove, s’hi localitzaran les Vacances de Nadal Laurèdia Jove, un espai dedicat a oferir a infants i joves tota mena d’activitats enfocades al Nadal.

L’espectacle dels Pastorets d’enguany pretén ser una immersió audiovisual que inclourà escenes de les 29 edicions anteriors i que, en paraules de Carrillo, «tothom s’hi veurà reflectit, remourà sensibilitats i records d’una gran part de la població». Els Pastorets es podran veure en dos passis (a les 18.00 i a les 20.00 hores) del 26 al 30 de desembre, i el 2, 3, 4 i 6 de gener, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT