PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'any es tancarà amb un IPC del 4,9%

Es preveu que la xifra es redueixi de forma substancial de cara als propers anys

Per El Periòdic

La previsió de creixement del PIB durant els propers anys.
La previsió de creixement del PIB durant els propers anys. | Departament d\'Estadística

Les previsions macroeconòmiques pel període 2023-2028 fetes públiques aquest dilluns pel Departament d'Estadística indiquen que aquest 2023 es tancarà amb un IPC del 4,9%, una xifra que es preveu que es redueixi de forma substancial de cara als propers anys, situant-se en el 2,8% el 2024, en el 2,3% el 2025 i en l'1,9% el 2026. Així mateix, i en relació amb els països de l'entorn, Estadística detalla que la inflació a Espanya i França en acabar aquest any se situarà en el 4%, mentre que en el conjunt de la UE la xifra serà del 3,3%.

Així mateix, quant al creixement del PIB a Andorra durant aquest mateix termini, es mostra com l'evolució de l'economia continuarà a l'alça amb una pujada del 7,7% del PIB nominal a finals d'aquest any i del 2,3% del PIB real. Per a l'any vinent es preveu un PIB nominal del 5,4% i un PIB real de l'1,8%. Aquest creixement es moderarà al llarg dels propers anys, tenint en compte que, per exemple, es preveu un PIB nominal del 3,2% el 2026 i un PIB real de l'1,5% durant aquest mateix termini.

D'altra banda, també s'indica que la massa salarial en acabar aquest any creixerà un 9,4%, mentre que el nombre d'assalariats ho farà en un 3,7%. De cara als anys vinents, també es preveu un creixement més moderat d'aquests indicadors tenint en compte que durant el 2024 es preveu un augment de la massa salarial del 5,4% i del 3,4% en el nombre d'assalariats, i durant el 2025 ambdues xifres baixes fins al 4,4% i el 2,5% respectivament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT