Dues de calç i dues de sorra

L’FC Andorra surt d’Ipurua amb un punt després de començar guanyant i acabant salvant-se de penal

Per Joan Jiménez

Un instant del partit.
Un instant del partit. | @FCAndorra

L’FC Andorra va empatar ahir contra l’Eibar a Ipurua per 2-2, en un partit on els tricolor van començar genial amb un gol matiner al minut cinc d’Iker Benito, però cometent diversos errors davant d’un conjunt basc que va pressionar molt fortament als de Sarabia i havent de jugar amb un més i tenir un penal al final del matx per a poder sortir amb un punt que deixa sensacions irregulars.

El matx semblava començar de cara pels tricolor, ja que van sortir del vestuari a atacar constant i potentment l’àrea del porter blaugrana, Luca Zidane. Tant va ser així, que al minut cinc, ‘Petxa’ aprofitava les ajudes en desmarcatges d’Álex Calvo per a fer un molt bon centre a l’àrea que rematava espectacularment de cap Iker Benito per estrenar el marcador ben d’hora. Tot i que els tricolor van continuar una mica més amb aquest bon impuls inicial, l’Eibar s’anava creixent cada vegada més i anava aprofitant les absurdes errades que anaven cometent els de Sarabia de forma progressiva. Els locals pressionaven cada vegada més i millor, posant moltes dificultats per a treure la pilota jugada al conjunt del Principat, en especial a Dani Martín, i acabant tancant en el seu propi camp als tricolor. Amb aquest canvi de dinàmica, l’empat de l’Eibar va arribar al minut 23, on un centre ras des de l’esquerra no era aturat pel porter tricolor i permetia a Stoichkov rematar a plaer i a boca de canó. Tot seguit, els dos equips va començar una breu confrontació per veure qui dominava a l’altre, guanyant la disputa el conjunt local. Jugadors com Bautista o Arbilla anaven amenaçant progressivament la porteria de Martín i, a excepció d’algun toc de brillantor de Calvo, l’FC Andorra retrocedia més a mesura que passaven els minuts. És així com l’Eibar va marxar al vestuari amb un avantatge de 2-1, amb una errada catastròfica de Martín, qui feia una passada massa potent dins de l’àrea, i Samper, qui feia un mal control de la pilota i tractant d’esmenar el seu error traient-la davant la pressió basca, va empènyer l’esfèric cap a la seva pròpia porteria.

El pas per vestuaris semblava haver motivat més als bascs que als andorrans, ja que l’Eibar va sortir a la segona meitat del matx amb moltes ganes de marcar el tercer, especialment Jon Bautista. Tant és així que els locals es van passar de frenada, pel fet que una pressió que a l’inici semblava molt bona es començava a tornar agressiva, fet que es va materialitzar al minut 60. Sergio Álvarez va ser expulsat per doble groga, quasi consecutives, després de voler esmenar una errada al mig del camp que hagués deixat a Sergio Molina amb una autopista cap a la porteria de Zidane. Amb un menys, els andorrans aconseguia respirar i tenir el control de la pilota, però els locals feien massa mal als de Sarabia amb les contres i, tot i la superioritat numèrica, els del Principat no aconseguien imposar-se del tot al rival. Tot i no fer moltes ocasions, la fortuna va somriure als tricolor amb un xut de Scheidler al 79 que bloquejava Arbilla amb la mà, donant un penal als visitants. Amb tota la tranquil·litat del món, Manu Nieto enganyava a Zidane des del punt fatídic i col·locava l’empat al marcador. I tot i tenir una última ocasió per part del davanter andalús al minut 82 que va aturar Zidane, l’FC Andorra acabava el partit havent empatat amb gran fortuna un partit que havia començat brillant, però on l’equip va anar diluint-se amb el pas dels minuts.