PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Els joves i la residència universitària, la gran prioritat de Majoral i Codina

Desperta Laurèdia aposta per millorar els accesos als quarts i augmentar els aparcaments

Per Alex Montero

Josep Majoral i Mireia Codina, ahir al Punt Jove de la plaça de la Germandat.
Josep Majoral i Mireia Codina, ahir al Punt Jove de la plaça de la Germandat. | Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents

La presentació de propostes electorals no s’aturen ni malgrat ser cap de setmana, i les tres candidatures que concorren per als comicis d’aquest diumenge  a Sant Julià de Lòria ho saben bé. Aquestes han sigut les iniciatives presentades pels diferents candidats durant la jornada d’ahir.

UNIÓ LAUREDIANA + DA + ACCIÓ + independents

Els joves com a eix central

L’aposta de la candidatura encapçalada per Josep Majoral i Mireia Codina per donar als joves de la parròquia l’espai i la veu que mereixen continua endavant. Els dos candidats es van reunir dissabte amb més d’una trentena d’aquests joves per compartir opinions i escoltar els seus neguits i dubtes sobre diferents temes que els afecten, com l’habitatge a preu assequible, el futur de la universitat o la dinamització de Sant Julià de Lòria.

Dins d’aquestes prioritats, la creació de la residència universitària és, sens dubte, el tema cabdal. «Ens permetrà l’ampliació de l’oferta d’estudis a la parròquia i que els joves puguin escollir quedar-se al país per continuar amb els seus estudis», va destacar Codina. Dins d’aquesta, l’actual corporativa planteja també la implementació d’un espai de coworking: «Amb ell es potenciarà tota la part d’emprenedoria dels joves. Entre ells es relacionaran i segur que faran créixer molts projectes, tant per Sant Julià com pel país», posant la candidata, però, també especial èmfasi en el fet que l’edifici pugui incloure habitatges de lloguer a preu assequible. «Han de ser un pont que permeti als joves emancipar-se i començar a viure la seva pròpia vida», va esmentar.

La posada en valor de la Colla Laurediana i la creació de l’espai Jove són dues de les iniciatives que l’actual cònsol menor també va voler destacar com a projectes impulsats en els darrers quatre anys. Sobre la primera, Codina va afirmar que «treballem amb ells, colze a colze, amb diferents projectes i activitats que realitzen a la parròquia», afegint que «hem de continuar propiciant i creient en aquest jovent perquè ens aporti, ens sumi i ens comparteixi les seves necessitats i projectes». 

D’altra banda, pel que fa a l’espai Jove, la candidata va indicar que «ha de continuar creixent i avançant, ja que s’ha quedat una mica petit gràcies al fet que els joves se senten molt a gust i és un pol de referència». La idea és, segons ella mateixa va explicar, buscar un espai on es puguin separar per edats, quedant-se els més petits a la zona de la plaça de la Germandat «en ser un lloc molt més segur».

Desperta Laurèdia

Propostes per als quarts

Els candidats a esdevenir mandataris de la parròquia a partir d’aquest diumenge, Cerni Cairat i Sofia Cortesao, es van donar cita a l’escola d’Aixirivall per presentar les propostes per millorar la qualitat de vida dels veïns dels quarts. Dins d’aquestes, la seguretat de la via d’accés, l’aparcament o la connectivitat amb la parròquia van ser els temes més destacats.

«Hi ha qüestions que preocupen als lauredians i lauredianes, com és la seguretat de la via d’accés a Aixirivall o a Aubinyà, per una qüestió de l’abocador o el trànsit diari de camions», va esmentar Cairat, emfatitzant que, pel que fa a l’abastiment de l’aigua, s’ha de treballar amb perspectiva per «garantir el sanejament de l’aigua potable».  

Qüestionat pels aparcaments, el candidat va indicar que «hem proposat diverses solucions per arribar a acords  amb privats que, a priori, no estarien en contra, de cara a augmentar la disponibilitat i fer que la via sigui més segura». 

Per Sant Julià

El passeig del riu, més llarg

La candidatura socialdemòcrata allargarà el passeig del riu fins a Santa Coloma i la duana. Així ho va manifestar la candidata a cònsol menor, Carolina Caubet, amb l’objectiu que sigui «una ruta de senderisme en la qual la gent pugui caminar adequadament, amb llocs de descans i punts de sortida perquè així no s’hagi de fer sencer obligatòriament», posant en evidència, però, que com en la gran majoria de les infraestructures de Sant Julià de Lòria «falta molt manteniment, ja que l’actual passeig té trams que poden ser perillosos». Tanmateix, la candidata va esmentar que les prioritats de la candidatura «les marcarà la ciutadania.  Posarem sobre la taula els diferents costos i actuarem ordenadament en funció de les demandes. Nosaltres hem de respectar la seva voluntat i és la gent qui ha de parlar».

PUBLICITAT
PUBLICITAT