PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El reallotjament immediat i urgent, activat en 16 casos entre el 2022 i aquest any

Afers Socials compta amb el recurs d'un hostal on poder reubicar persones temporalment

Per El Periòdic

Recentment el Govern procedia a l'adjudicació definitiva de l'hostalatge a la pensió Roser.
Recentment el Govern procedia a l'adjudicació definitiva de l'hostalatge a la pensió Roser. | Arxiu ANA

Quan el departament d'Afers Socials rep una demanda d'una persona que necessita ser reallotjada de manera immediata i urgent compta amb el recurs d'un hostal on poder reubicar-la temporalment. Aquest recurs va ser activat l'any passat amb 10 persones, que van ser allotjades en un d'aquests hostals. I aquest any, sis persones han fet servir aquest reallotjament.

Les problemàtiques de les persones que necessiten aquest recurs poden ser molt diverses, si bé des d'Afers Socials no s'ha concretat els perfils, ja que al·leguen que tenint en compte les xifres reduïdes cal vetllar per la seva privacitat.

Cal recordar que el passat mes de setembre el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar un edicte en el qual s'especificava que precisament per «garantir la cobertura de les necessitats bàsiques a les persones que es troben en una situació d'urgència social» el Govern procedia a l'adjudicació definitiva de l'hostalatge a la pensió Roser per un import de 836 euros mensuals i per un termini que expirarà el 30 de juny del 2027.

A través d'aquesta adjudicació, les persones que ho necessiten poden gaudir de serveis «de diferent natura que giren entorn de l'allotjament, com a prestació principal per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques a les persones que es troben en una situació d'urgència social a Andorra», tal com recollia l'esmentat BOPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT