PUBLICITAT

Consens establirà la primera línia de bus interparroquial amb Andorra la Vella

Per El Periòdic

Els candidats número 2 i 11 de Consens, Quim Dolsa i Carolina Llorens. Foto: Consens.
Els candidats número 2 i 11 de Consens, Quim Dolsa i Carolina Llorens. Foto: Consens.

El número dos de la candidatura de Consens per Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, s'ha referit a la candidatura contrària afirmant que "no cal parlar massa" de mobilitat sostenible i bus comunal quan "fa dos anys que ja funciona". Així, Dolsa ha afegit que el bus comunal "el vàrem posar en funcionament perquè creiem molt en la sostenibilitat col·lectiva".

Aquesta fórmula, segons Dolsa, ha permès reduir els desplaçaments en cotxe i ha ajudat a les persones amb dificultats per poder moure's per l'interior de la parròquia. Amb tot, Dolsa ha recordat que les converses per posar en marxa un bus interparroquial amb Andorra la Vella estan molt avançades i que "seria bo que els dos comuns ho tirin endavant".

El candidat també s'ha referit a les mesures d'estalvi energètic. En aquest sentit, ha assenyalat que "estem substituint les energies fòssils allà on podem". Alhora, ha recordat que "treballem amb FEDA per connectar els edificis comunals a la xarxa de calor i seguirem en aquesta línia". I és que la voluntat final és, segons Dolsa, "deixar a les generacions futures el millor món possible".

Per la seva banda, la candidata número 11, Carolina Llorens, ha afegit que "serviran per contribuir a contrarestar els efectes del canvi climàtic" i, alhora, ha recordat que aquestes "han permès un gran estalvi en les finances públiques".

Llorens ha explicat que la intenció de Consens per Escaldes-Engordany és "finalitzar tot el procés de canviar els fanals a LED". Així, ha afirmat que s'acabarà el procés ja iniciat a l'avinguda Fiter i Rossell, avinguda del Pessebre, Copríncep de Gaulle i Étang Salé amb els camins de Valira, Salita i Sant Jaume.

D'altra banda, la candidata ha explicat que des de Consens es continuarà creant espais verds, ja que "els entenem com espais de trobada intergeneracional i cohesió social". En aquest sentit, ha puntualitzat que s'acabarà l'enjardinament de tot el carrer dels Veedors. Finalment, ha afegit que "no oblidarem els animals creant més parcs adaptant-los a les necessitats dels mateixos i els seus propietaris".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT