PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

«Les victòries vindran»

Natxo Lezkano confia en l’estratègia que manté l’equip de cara a la trobada d’avui contra l’Unicaja Màlaga

Per Laura Gómez Rodríguez

Un instant de l’entrenament del MoraBanc Andorra, ahir.
Un instant de l’entrenament del MoraBanc Andorra, ahir. | L.G.

El calendari de bàsquet continua i els tricolor tornen a la Bombonera avui, en un partit que disputaran contra l’Unicaja Baloncesto Màlaga, en el que serà la novena jornada de la Lliga Endesa. Els de Natxo Lezkano s’enfrontaran contra els malaguenys en una trobada que l’entrenador va definir ahir en declaracions a la premsa com a «difícil», perquè «estem en una lliga on estem jugant a un nivell molt alt i és un partit que té molta dificultat. El Màlaga és un equip que està molt en forma i està jugant a un nivell molt alt». El fet de tornar a jugar a casa manté als tricolor amb l’optimisme i la il·lusió de sentir-se abrigats pels seus, ja que «després de tants partits fora, tornar a casa ens fa recuperar la idea que aquí som més forts.

Ens agrada jugar amb la nostra gent i a casa». De cara a l’ànima de l’equip amb la que afronten la cita, Lezkano va assegurar que «tenim ganes de fer un bon partit, de passar-ho bé i de fer gaudir a tothom». Amb la defensa sòlida i ben definida que s’ha pogut veure en els últims duels, l’entrenador va valorar la bona posició amb la qual l’equip s’està defensant, tot i el seu reconeixement de les errades en els tirs oberts. Això no obstant, el que més preocupa al basc és «el fet de no aconseguir tirs» perquè confia en el fet que l’equip «tingui una mica més de sort, jugar amb confiança i continuïn donant-ho tot perquè les victòries arribaran, si no és en aquest partit, serà el següent», segons va afirmar el míster. Pel que fa a les diferents baixes que pateix l’equip, fet que va deixar a la formació amb només cinc jugadors del 12 de plantilla, Lezkano va assegurar que les baixes van «afectar al conjunt durant la pretemporada», ja que és l’etapa on la construcció de l’equip és clau i «això ens va condicionar molt la construcció del joc. Sabíem que l’inici de la lliga anava a ser complicat, però ara, en termes generals, tenim una plantilla clara i preparada». I va afegir: «Tot i que hi hagi jugadors lesionats, els que estan jugant, ho estan fent molt bé. Estan enfrontant els partits amb una actitud de guanyar. Tot i que esperem que els jugadors que estan de baixa, es recuperin aviat». Quant al rival d’avui, l’entrenador el va definir com un equip que «té molta pressió, moltíssima qualitat» i la seva estratègia és aconseguir molts minuts i estar al màxim nivell, tant en una posició de defensa com d’atac, ja que aquest «és el cavall de batalla de cara al matx».

Lezkano també va reconèixer «el mèrit que té l’equip, malgrat les cinc derrotes seguides, perquè els jugadors han fet l’esforç per guanyar en tot moment. Però, el bàsquet no va de mèrits, sinó de guanyar». Paral·lelament, el basc va apuntalar el fet que alguns dels jugadors de la plantilla «haurien d’anar una miqueta més enllà per fer sumar l’equip. Harding en aquest moment està fent tot un procés per donar-ho i estic segur que ben aviat aportarà l’equip la seva millor versió». Finalment, els tricolor arriben al matx en un bon estat físic, perquè «el fet de tenir jugadors lesionats no ens fa baixar l’energia. M’agradaria veure l’espurna d’alegria que potser ens falla a vegades, però estic segur que tornar a jugar a casa ens torna les bones sensacions i vibres per sortir a gaudir de la pista». 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT