PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pont de la Tosca dona per acabades les obres de restauració

Gili i Bonell van visitar el monument per conèixer de primera mà el procés

Per El Periòdic

Visita al pont de la Tosca, amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i la ministra Mònica Bonell.
Visita al pont de la Tosca, amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i la ministra Mònica Bonell. | Comú d\'Escaldes-Engordany

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, van visitar el pont de la Tosca, un cop finalitzats els treballs de rehabilitació, per conèixer de primera mà el procés al qual ha estat sotmès el monument, a través de les explicacions de l’arquitecte especialista en monuments declarats béns d’interès cultural i encarregat del projecte, Pierre Cadot. «El treball s’ha dut a terme conjuntament amb el Govern per recuperar el pont i les parts antigues i, al mateix temps, s’ha treballat la seguretat», va indicar Gili, destacant Bonell, a més, que el pont «és un bé d’interès cultural i amb la seva restauració garantim la preservació al llarg del temps».

Els treballs de rehabilitació del pont de la Tosca han consistit en una actuació global, centrant les tasques a assegurar la permanència de les arcades del monument, repassant els punts en què la pedra tosca presentava certes debilitats i fent un treball de sanejament del morter. A més, també s’han fet actuacions d’impermeabilització de les estructures.

Així i tot, la ministra va esmentar que la setmana vinent començaran els treballs al pont dels Escalls. Recordem que durant l’estiu també es van dur a terme els del pont d’Engordany.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT