PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les contractacions de temporers disminueixen un 34,2%

Les autoritzacions inicials dels decrets de quota presenta un augment del 12,3% en comparació amb la temporada anterior

Per El Periòdic

Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. | Arxiu ANA

La contractació d’estrangers amb permís de residència i treball per a la temporada d’hivern ha generat 1.558 autoritzacions, el que representa un consum global de les quotes de temporada del 28,3%. Així, tal com va publicar ahir el Departament d’Estadística, s’han utilitzat el 29,1% de les places de personal extracomunitari, s’han concedit 289 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 1.269 per a personal extracomunitari.

En general, el nombre de contractacions de temporers ha disminuït un 34,2% en comparació amb el mateix període de l’any passat. La dinàmica de les contractacions se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un 36,8% menys del consum de les quotes d’extracomunitaris i en un 19,3% menys pel que fa al consum de les quotes de comunitaris. Aquest fet es pot explicar, en gran part, a causa de l’obertura de quotes i, en conseqüència, a l’inici de peticions que es va realitzar abans, a principis del mes d’octubre.

Així mateix, l’evolució de les autoritzacions inicials dels decrets de quota presenta un augment del 12,3% en comparació amb la temporada anterior, únicament tenint en compte el decret inicial de quota d’hivern de 4.910 autoritzacions. No obstant això, vista l’alta demanda de permisos, el Govern va aprovar un decret d’ampliació de quota de 645 autoritzacions (5.555 autoritzacions en total). L’evolució de les autoritzacions inicials per a la temporada 2023-2024, tenint en compte aquesta ampliació, presenta una reducció del 0,7%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT