PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mas i Pujol protagonitzen un debat amb monòlegs i poca interacció

L’actual cònsol major va defensar la feina feta i va exposar els projectes futurs del seu partit

Per Sònia Lecha

La candidata d’Avancem (PS + Independents), Marta Pujol, i la candidata d’UP + DA + Independents, Laura Mas.
La candidata d’Avancem (PS + Independents), Marta Pujol, i la candidata d’UP + DA + Independents, Laura Mas. | RTVA.

Les candidates d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents, Laura Mas, i d’Avancem (PS + Independents), Marta Pujol, van exposar el seu programa electoral en el debat d’Encamp celebrat al Comú de la parròquia.
En la seva primera intervenció Pujol va manifestar que la parròquia necessita un canvi i Avancem és l’opció per fer-ho possible. D’altra banda, l’actual cònsol major i candidata a la reelecció, Laura Mas, va fer un repàs de tots els projectes duts a terme al llarg del mandat i va fer un resum de les propostes que preveuen fer en el pròxim mandat. Mas considera que la coalició d’UP ha estat «un punt d’inflexió» per a la parròquia.

El debat va estar marcat des de l’inici per la poca interacció entre les dues candidates que, com si es tractés d’un monòleg, van aprofitar els minuts d’intervenció per exposar el seu programa electoral i fer promeses de futur a la ciutadania.

El primer bloc del debat es va centrar en l’àmbit social i, sense cap sorpresa, va sortir el tema de l’habitatge, una qüestió que preocupa a la ciutadania de tot el país i que està sent un dels punts en comú als debats de totes les parròquies. Adonant-se de la poca intervenció que hi estava havent entre les dues candidates, Mas va acabar demanant resposta sobre alguna de les qüestions a Pujol per intentar convertir el monòleg en un debat.

Quant a polítiques d’habitatge, Mas va destacar que l’equip comunal actual ja ha dut a terme mesures per solucionar la problemàtica de l’habitatge, apuntant que «hem fet 210 pisos de lloguer assequible al Pas de la Casa». A més, va destacar la quantitat de temporers que viuen a la parròquia i la necessitat de tenir allotjament per a ells. Per concloure sobre aquesta qüestió va explicar que «l’habitatge és un problema de país i cal sumar forces amb totes les administracions». Mas va anunciar mesures complementàries a les de Govern i la creació de més habitatge assequible.

Pujol va dir la seva, exposant que «crearem un departament d’habitatge que assessori propietaris i llogaters sobre canvis en la legislació». També va destacar que cal regular els preus de l’habitatge i crear un índex de preus de referència. A més, va criticar que totes les noves promocions que s’estan construint són de venda i no de lloguer.

La candidata d’Avancem va aprofitar el minut final per atacar l’actual govern comunal

L’envelliment dels carrers de la parròquia i la transparència van ser els temes que van centrar el bloc econòmic. Respecte al primer tema, Mas va comentar que en el pròxim mandat vol continuar amb l’envelliment de les voreres, ja que volen que Encamp sigui encara més atractiva. 

Un aspecte que va generar discrepàncies entre les dues és la gestió de la transparència, perquè Pujol considera que a la coalició d’UP els ha faltat transparència i «aquesta comunicació que tant reclamen». Un altre aspecte que va deixar caure la cap de llista d’Avancem és que «la seguretat jurídica ha quedat en dubte». Mas, que va anar creixent a mesura que avançava el debat, va contestar dient que aquest tema no és cert perquè tots els membres de la minoria poden dir i aportar el que creguin convenient. 

Finalment, en el minut d’or, Mas va destacar la feina feta els darrers quatre anys, destacant que el seu govern ha estat un punt d’inflexió cap a millor i que els pròxims anys han de governar per acabar de consolidar-se com a parròquia. Va concloure amb un «coneixem les necessitats d’Encamp» destacant que el vot a la seva candidatura és el vot a favor de la parròquia.

Pujol, en canvi, va fer servir l’últim minut d’intervenció per atacar l’actual govern comunal, criticant que el de la seva rival és «un projecte continuista que no té en compte les necessitats reals de la població i el que volen és acabar la feina que no han fet». La candidata d’Avancem va destacar que el seu projecte contempla «un model social més just amb accés a l’habitatge de forma digna, un urbanisme equilibrat que protegeixi les nostres muntanyes i que no deixi aïllats als veïns del Pas de la Casa». Per concloure, i com a dard enverinat va deixar anar que ells volen gestionar el pressupost amb eficiència i transparència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT