PUBLICITAT

Esports no té prous mitjans econòmics contra el fred

  • El Consell General va dir no a un crèdit per canviar la calefacció a l'agost
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del River, abrigats a la banqueta, dissabte contra el Prat. Foto: TONY LARA

El fred al Poliesportiu d'Andorra és un dels problemes que més preocupen al Departament d'Esports del Govern sobre aquesta instal·lació i que la setmana passada va derivar en lesions a les mans dels jugadors de bàsquet Matalí, Casals i Holmes. El problema és que cada any hi ha un pressupost destinat al manteniment i per tant no té els mitjans econòmics necessaris per arreglar la obsoleta calefacció que aguanta com pot després de 25 anys de vida.

De fet el Departament que encapçala Manel Blasi, amb qui ahir va intentar parlar aquest rotatiu sense èxit perquè està de viatge, va demanar l'agost passat un crèdit extraordinarid'uns 90.000 euros per canviar tot el sistema de les calderes però el Consell General, pels temps de crisi, no el va autoritzar.

BP i River, que entrenen i juguen els partits al Poliesportiu, són els principals afectats però sense diners extres el problema seguirà latent tot i que Esports vol ajudar-los i per a ells és prioritari superar un problema que existeix des de fa diversos anys quan arriba la temporada d'hivern i baixen les temperatures.

temperatura mínima, 14 graus / Segons dicta la normativa les instal·lacions cobertes poden acollir els partits a una temperatura mínima de 14 graus. El Poliesportiu estava el dissabte passat, quan el River va jugar contra el Prat Joventut, a poc menys de 13 i sembla que sense una despesa no es podrà trobar un remei.

El Govern, des de sempre, ha donat l'ordre d'engegar la calefacció cada dia en el moment que s'obri la instal·lació. Entre setmana els operaris entren a les vuit del matí ia les deu entrena el River. Hauria de ser temps suficient perquè el Poliesportiu s'escalfés però les calderes ja velles no donen més i els prop de vint metres que té d'altura no ajuden a que es crei el microclima desitjat. Al 2009 es van gastar 30.000 euros en gasoil i els dies que la temperatura baixava el fred apareixia. Com ara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT