PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més immersió i aforament pel Pessebre Vivent d’Escaldes

Enguany pretén fer un homenatge a totes les edicions anteriors i s’emplaçarà a la sala del Prat del Roure

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de premsa, ahir.
Un instant de la roda de premsa, ahir. | Comú d’Escaldes-Engordany

Enguany torna, després de l’aturada per la pandèmia, el Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany. I ho fa amb algunes novetats com l’augment de l’aforament, el canvi d’emplaçament o donar-li un vessant molt més immersiu, segona van apuntar ahir en roda de premsa el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, la directora, Irina Robles, i el director de la part audiovisual, Hector Mas, que van apuntar que es pretén fer un homenatge a totes les edicions anteriors.

Així doncs, per afavorir aquesta part immersiva, l’espectacle es farà a sala del Prat del Roure, on el públic estarà assegut en bales de palla i gaudirà de música en directe. En afegit, i amb la voluntat d’apropar el pessebre als més joves, s’inclourà efectes multimèdia. Aquesta part audiovisual disposa d’un equip de 10 persones que «hem barrejat tecnologia 2D i 3D, dibuixos gràfics i tècniques diverses», va assenyalar Mas, tot amb la intenció d’acompanyar l’escena i no «treure protagonisme» als actors.

Per aquesta tornada, Closa va comentar que s’ha fet un esforç per augmentar l’aforament de 150 a 200 persones. Cal destacar que el divendres 22 es faran dues sessions de l’obra, i l’endemà se’n faran tres, arribant a acollir al voltant d’un miler total de persones. Les entrades ja estan a la venda per un preu de tres euros.

L’obra es farà amb cinc sessions entre aquest 22 i 23 de desembre, i s’espera arribar als 1.000 espectadors totals

Com s’ha esmentat, i també com a novetat, aquest any es farà un homenatge a totes les edicions anteriors, fent un recull de tradicions amb elements típics d’Andorra com oficis populars dels Pirineus, així com posar molt en valor la gastronomia del Principat. En aquest sentit, Robles va recordar que el primer espectacle es va fer l’any 1955, impulsada pel difunt poeta, historiador, autor teatral i promotor cultural Esteve Albert, a qui també se li farà un homenatge. 

La directora de l’obra també va esmentar que hi participarà una cinquantena d’actors de totes les edats. Fins i tot, «tenim un parell de casos que van participar en el primer Pessebre Vivent de l’Esteve». 

En darrer lloc, i demanat pel pressupost, el conseller de Vida Cultural no el va concretar, declamant que aquest «ha patit un petit increment», tot indicant que es tracta «d’un projecte més complex amb una inversió humana molt forta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT