PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

“Fem punts a casa”

La Selecció Femenina de Futbol d’Andorra celebra l’empat contra Moldova per la suma de punts a casa

Per Laura Gómez Rodríguez

La davantera, Teresa Armengol, en una jugada durant el partit de dimarts.
La davantera, Teresa Armengol, en una jugada durant el partit de dimarts. | FAF

La Selecció Femenina va finalitzar la sisena jornada de la Women’s Nations League amb un gust de victòria, tot i el marcador d’empat 0-0 amb el qual va finalitzar el partit disputat contra l’equip de Moldova. L’equip va fer un partit de mèrit en què es va veure un joc en bloc exemplar per part de les andorranes, així com una Erica Gonçalves dinàmica i insistent, que va buscar el gol cada minut del matx.

Tanmateix, mentre la selecció disputava un partit majoritàriament en terreny contrari, l’entrenador de l’equip, José Manuel Martín, continuava atent a cadascuna de les jugades que, de tant en tant, el feien fer salts i mostrar la seva desesperació per les oportunitats que va tenir l’equip andorrà i que per molt poc no van acabar en gol. Per la seva part, la defensa Marina Muelas va mostrar la seva satisfacció dels resultats, tot i no haver vist l’anhelat gol: «La valoració s’ha de fer no només del partit. Per descomptat hem tingut les ocasions més clares, i defensivament l’equip ha estat molt sòlid avui». I va afegir, «pel que fa als equips del rànquing de la FIFA, obtenir una victòria o un empat i quedar a la classificació per sobre d’aquests ja és un mèrit».
A més, la defensa va afirmar que aquests resultats van deixar tot l’equip amb un bon gust. «Hem de celebrar aquest empat com si fos una victòria ja a casa i és el primer cop que puntuem. He de donar les gràcies per compartir aquests moments, tant a les jugadores com al cos tècnic, perquè al final hem ressorgit i hem donat un tercer lloc a Andorra».

Per acabar les seves declaracions, la defensa, totalment emocionada i amb la veu tremolant, va aprofitar l’espai per agrair a la seva família el suport, en especial a la seva mare: «Vull dedicar  aquest empat i la tercera classificació a la meva mare, que està passant per moments difícils i vaig començar la fase amb ella així».Paral·lelament, l’entrenador tècnic també va remarcar l’orgull que sent d’haver arribat fins aquí amb l’equip femení, ja que «el meu somni era jugar una fase d’aquest tipus amb elles», fet que va atribuir al «treball i constància» que, les jugadores i ell mateix com a entrenador tècnic van posar. El míster va reafirmar el gust de victòria amb el qual el va deixar el partit ple d’emoció durant la roda de premsa posterior al partit. Així, Martí va destacar la feina feta per les jugadores. «Sobre el verd hem estat superiors, hem tingut ocasions més clares a parer meu, la solidesa de la defensa ha estat present, així que d’aquí el resultat. Potser ens ha faltat una miqueta d’assertivitat els últims metres, però ho han donat tot. Han lluitat, han bregat, els duels els han guanyat també. Vull felicitar-les, perquè ha estat un partidàs».

Finalment, Martín va destacar el treball fet «des de la base» i a escala dels clubs de captació. També va afegir que «fan un gran esforç perquè d’això depèn que puguem competir com ho estem fent i així recollir els fruits i triomfs». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT