PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Coma topa amb un sòlid Dolsa

El patent nerviosisme de Maria del Mar Coma la fa petita davant d’un segur Dolsa

Per Alba Cladellas Riera

El candidat d'Units per Ordino, Enric Dolsa, i la candidata d'ACO + DA + Independents + SDP, Maria del Mar Coma.
El candidat d'Units per Ordino, Enric Dolsa, i la candidata d'ACO + DA + Independents + SDP, Maria del Mar Coma. | RTVA

L’Auditori Nacional va acollir ahir al vespre el debat entre el candidat d’Units per Ordino, Enric Dolsa, i la candidata d’ACO + DA + Independents +SDP, Maria del Mar Coma; un debat centrat en urbanisme, habitatge, el geriàtric i el laboratori P3 de Grifols.

Durant la seva intervenció inicial, Dolsa, que es va mostrar segur i sòlid va destacar la unió entre forces polítiques per fer front als problemes que enfronta la parròquia com són el creixement urbanístic, la necessitat de fer pisos de lloguer assequible i «parar la bajanada que Govern vol fer a Prat de la Farga», amb la instal·lació del laboratori P3 de Grifols.

Coma, que es va mostrar nerviosa i fent servir un to agressiu envers el candidat d’Units per Ordino, va explicar que el seu equip ha mostrat capacitat de treball «assumint projectes importants», tot i que es desmarca de Mortés, fet que evidencia la divisió interna de la majoria del Comú. Guiada pels nervis, Coma va ratllar la manca de respecte a Dolsa quan aquest parlava de projectes de fa molts anys, deixant anar un «jo soc molt més jove que vostè», frase que va acabar amb un silenci i davant la qual Dolsa va optar per deixar passar i no contestar.

Sobre urbanisme, Dolsa va destacar el seu suport al nou pla d’urbanisme que es va aprovar per pal·liar els efectes de la mala gestió que s’havia fet i que va provocar «una construcció massiva». En la seva intervenció, el candidat va explicar la proposta d’Units per Ordino per solucionar la problemàtica de l’habitatge a la parròquia, exposant que tenen prevista la construcció de 200 pisos de lloguer assequible. Responent a aquesta qüestió, Coma va criticar la proposta, preguntant si «realment Ordino necessita 200 pisos» i deixant tot en mans de Govern.

Arribant a l’equador del debat va sortir un dels temes més destacats de l’actualitat política de la parròquia: el laboratori P3 de Grifols. La candidata d’ACO + DA + Independents + SDP  va tirar pilotes fora, «em remeto a les paraules del cap de Govern, Xavier Espot», i dient que «no tinc res a dir» sentenciant que «no vull discutir sobre Grifols». Dolsa, que es va mostrar preocupat per la passivitat en aquesta qüestió de la majoria de la qual forma part Coma, va explicar que es vol instal·lar un laboratori P3 dins d’una Reserva de la Biosfera i va assegurar que «el projecte Grifols només el podem parar nosaltres amb una consulta popular».

En el seu minut d’or, Dolsa va exposar que hi ha dues maneres de fer política i que la seva va per l’interès general de tots els ordinencs i que es presenten amb «una candidatura cohesionada. Per posar la cirereta al pastís, el candidat d’Units per Ordino va explicar que tenen previst reduir-se el salari i que els diners que sobrin vagin destinats a projectes socials. A diferència dels consellers de la candidatura de Coma  “que es mouen per interès particular, ja que només hi van per cobrar el salari. Un per fer vacances amb la filla i l’altre perquè sinó no pot viure a Andorra”. 

Coma, que va llegir també en el minut final, va explicar que la seva manera de fer política «l’hem demostrat en els darrers anys i aquesta nit hem demostrat que les nostres propostes van per a tots». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT