PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La xarxa d’empreses inclusives dona feina a 41 persones amb diversitat

Actualment, hi ha 77 persones amb diversitat funcional que busquen feina

Per El Periòdic

Signatura del conveni en el marc de la xarxa d’empreses inclusives.
Signatura del conveni en el marc de la xarxa d’empreses inclusives. | ANA/ M. F.

La xarxa d’empreses inclusives ja dona feina a 41 persones en el marc de 40 companyies. Davant aquesta xifra, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, anima les empreses a contractar persones amb diversitat funcional i a seguir «l’exemple» de les que ja han fet el pas de formar part d’aquest programa. Ho va fer en el marc de la signatura del conveni amb quatre noves empreses que donaran feina a quatre persones. Es tracta de Grup Heracles, Pirinenca de serveis, S.A. i Construccions i Edificacions les Valls S.A.U. (Cevalls); Knowza S.A.U, i Activitats Comercials Andorranes S.A.U.

Actualment, hi ha 77 persones amb diversitat funcional que busquen una feina i Marsol va destacar que l’experiència d’empreses que ja formen part de la xarxa ha de servir per animar que cada vegada siguin més les que integrin a les seves plantilles una persona amb diversitat funcional. La titular de Treball va reivindicar que cal «visibilitzar» encara més que «poden fer tasques al mercat ordinari» i va recordar que des d’Ocupació es disposa d’un equip de cinc persones que treballen per aquesta integració, sovint fins i tot anant a veure les empreses per exposar-los el programa que es va posar en marxa el 2017 i que des de llavors ha integrat 42 empreses que han creat 43 llocs de treball.

Marsol va detallar que un total de 103 persones amb diversitat funcional estan integrades al mercat laboral (18 de les quals al Govern o als comuns), entre les quals  es troben les 41 que estan contractades en el marc del programa d’empreses inclusives. Cal recordar que les empreses de la xarxa poden optar a una subvenció de 4.800 euros per 12 mesos de contracte. En aquest sentit, Marsol va detallar també la voluntat que els contractes es puguin prorrogar més enllà dels cinc anys actuals a través d’una addenda que el prorrogui d’any en any.

La directora del departament legal de les empreses Knowza S.A.U. i Activitats Comercials Andorranes S.A.U., Melanie Cachafeiro, va explicar que van fer una «prova pilot» al seu centre de Sant Julià de Lòria i que el 2025 el projecte s’ampliarà i que, per tant, incorporen una persona per fer tasques de reposició. Cachafeiro va «animar» altres empreses que «facin el mateix» que estan fent ells. 

Al seu torn, la directora de Recursos Humans de Grup Heracles, Cristina Homar, va indicar que ja «fa anys» que treballen en el marc de la xarxa d’empreses inclusives i que sempre miren si hi ha algun perfil que s’hi adigui, segons informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT