PUBLICITAT

Andorra la Vella

El nou Raonador del Ciutadà es coneixerà a mitjans de gener

S’han presentat un total de 13 candidatures: vuit dones i cinc homes

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment de la junta de presidents.
Un moment de la junta de presidents. | Consell General

La subsíndica general, Sandra Codina, va apuntar ahir que des del Consell General esperen conèixer el nou Raonador del Ciutadà a mitjans de gener. La data podria ser el dia 11 del primer mes de l’any, segons va comentar Codina en la roda de premsa posterior a la junta de presidents. De fet, dilluns va quedar vacant el càrrec de Raonador, tot i que Marc Vila continua en funcions fins que no s’aprovi el nou. 

En aquest sentit, la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals serà l’encarregada de valorar les candidatures que s’han presentat, un total de 13: vuit dones i cinc homes. En relació amb això, la subsíndica va explicar que «des del Consell General estem molt contents per l’alta participació», i va remarcar que les valoracions es faran mitjançant entrevistes i analitzant els currículums. 

D’altra banda, la junta de presidents va acordar que el Projecte de llei de modificació de la llei de seguretat privada es treballi a la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, i que la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost sigui l’encarregada de treballar el Projecte de llei sobre organització i funcionament de les entitats operatives del sistema financer i l’abús de mercats.

Respecte a la previsió de sessions, avui a les 16.00 hores tindrà lloc el Consell General on hi haurà el debat de totalitat del Pressupost per a l’exercici del 2024, i del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General pel mateix exercici. Els grups parlamentaris disposaran de 30 minuts inicials per a la seva intervenció, i 10 minuts per al conseller no adscrit. En aquest sentit, Codina va recordar que en aquest debat quedarà fixat el límit màxim de despesa del Govern i la previsió d’ingressos que posteriorment no podran ser modificats per esmenes.

Demà, també a les 16.00 hores, hi haurà una sessió de preguntes a l’Executiu. El dijous 20 està previst un altre consell per debatre quatre punts: el Projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la Justícia, la Memòria i informe de fiscalitzacions del Tribunal de Comptes de l’exercici 2021, el Conveni de no doble imposició amb Islàndia, i el Marc pressupostari de l’Administració general de l’Estat per al temps corresponent al mandat 2024-2027. L’endemà, tindrà lloc la sessió tradicional de Sant Tomàs, en la qual es llegiran els informes de l’any 2023 de les delegacions internacionals a la UIP i l’APF.

Finalment, la subsíndica general va comentar que la pròxima junta de presidents serà el 10 de gener a les 16.00 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT