PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili vol realçar el projecte Caldes i la Vall del Madriu

Consens potenciarà el comerç local a la part alta de la parròquia

Per Anna Mencos

Els candidats de Consens per Escaldes-Engordany.
Els candidats de Consens per Escaldes-Engordany. | A.M.

La candidata número u de Consens, Rosa Gili, va detallar que des de la formació volen continuar realçant els atractius de la parròquia, com és l’aigua termal amb el projecte Caldes i la Vall del Madriu-Perafita-Claror. L’actual cònsol major va explicar que, tot i que al llarg d’aquests quatre anys s’han fet moltes coses en aquests projectes, encara n’hi ha moltes més a fer: «Cal fer-lo conèixer, fer-lo estimar, fer que la gent hi vingui i que sigui un atractiu i un dels pols d’atracció de la parròquia». 

Entrant en detall, en cas de ser reelegits, des de Consens preveuen acabar el projecte Caldes i sobretot «donar-li vida al voltant», creant esdeveniments i que hi hagi moviment, en una zona que van recordar que havia estat bastant abandonada. Pel que fa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, volen potenciar-la i fer que hi vagin molts més visitants. D’altra banda, Gili també va afegir que amb la «peatonalització de la part alta de l’avinguda Carlemany i amb les obres de l’aparcament de l’església finalitzades es disposarà d’una plaça que atraurà la gent a fer vida en aquesta zona».

Paral·lelament, el número dos de la llista de Consens per Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, va assenyalar que en l’àmbit financer és important que qualsevol inversió que faci el Comú en aquests propers quatre anys, ha d’anar amb aquella línia de com s’ha fet fins ara: «El Comú ara està sanejat i, per tant, pot afrontar els reptes del futur sent el propietari de casa seva», apuntava Quim Dolsa, tot afegint que el més important és que es gestioni amb sentit comú i tenint molt presents les inversions que pot fer i les que no pot.

Finalment, el candidat Joan Arderiu va afegir que ajudaran els autònoms, simplificant la paperassa des del Comú, i que treballaran per a impulsar el comerç a la zona alta de la parròquia, mitjançant projectes liderats per arquitectes escaldencs que coneixen bé la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT