PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Una residència universitària, la proposta de Majoral i Codina

El campus inclouria habitatges, espais de lleure i un coworking

Per Alex Montero

Josep Majoral i Mireia Codina, avui.
Josep Majoral i Mireia Codina, avui. | Unió Laurediana

La creació d’una residència universitària de 4.000 metres quadrats, la qual inclogui habitatges, espais de lleure i un coworking pels emprenedors de Sant Julià de Lòria, és un dels eixos vertebradors del programa d’Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + independents. Així ho han afirmat avui Josep Majoral i Mireia Codina, posant en valor el primer que «es tracta d’un espai necessari i requerit per totes les universitats i nosaltres donarem compliment, ja que creiem que és una necessitat de parròquia que els joves s’hi puguin instal·lar i treballar». La intenció és ubicar la residència universitària a l’hotel Pol, en tractar-se «d’un espai cèntric, proper a les universitats i que permetria donar més vida a la zona, a més de tenir una bona connexió amb la resta de serveis».

D’aquesta manera, la candidatura laurediana pretén amb aquesta acció continuar impulsant el creixement econòmic de la parròquia, a través d’actius que facin de les universitats «un motor econòmic per a la parròquia». Cal recordar que, actualment, Sant Julià de Lòria compta amb quatre universitats: la Universitat d’Andorra (UDA), la Universitat Carlemany, la Universitat Europea i la Humanium, les quals ofereixen als joves diversos recorreguts econòmics.

Segons han posat de manifest els candidats a revalidar els càrrecs de cònsol major i cònsol menor, aquestes instal·lacions «nodreixen de vitalitat la parròquia i ajuden al creixement, l’atracció de nous comerços i la dinamització dels espais de restauració». Tanmateix, ambdós han indicat que la voluntat per aquesta pròxima legislatura és continuar donant suport a les universitats amb un projecte pensat pels joves: «Per fer de Sant Julià de Lòria un pol universitari hem de poder donar compliment a la residència universitària, la qual no deixa de ser una proposta estrictament necessària». 

Qüestionats per possibles dates per tirar endavant aquest projecte, Majoral i Codina han afirmat que les negociacions per a la iniciativa públicoprivada «estan molt avançades i es podria posar en marxa a principis del 2024».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT