PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Garcia promourà pisos de suport per a la gent gran

També proposen un Consell de la gent gran i un nou servei de cuina per als jubilats

Per Anna Mencos

La llista de Demòcrates + Acció +SDP + Independents d’Escaldes-Engordany davant de la Llar de Jubilats.
La llista de Demòcrates + Acció +SDP + Independents d’Escaldes-Engordany davant de la Llar de Jubilats. | A.M.

La candidatura de Demòcrates + Acció + SDP + Independents d’Escaldes-Engordany, liderada per Anna Garcia, vol promoure els pisos de suport per a la gent gran de la parròquia. Així ho va explicar el número 10 de la formació, Diego Vieira, en declaracions als mitjans de comunicació a la porta de la Llar de Jubilats de la parròquia, on va detallar que es tracta d’un projecte que consideren d’interès nacional i que podrà donar resposta a una de les principals demandes de la gent gran de la parròquia: continuar sent autònoms, però amb el suport que necessiten.

Vieira va detallar que si guanyen les eleccions, buscarien el millor lloc per a construir aquests pisos, tot col·laborant amb el Govern: «El que volem és que amb aquests pisos tutelats, a la gent gran no els falti res. El Comú buscarà el millor terreny i parlarà amb el Govern, i entre els dos poder engegar aquesta construcció», apuntava el número 10 de la llista de DA+ Acció+ SDP+ Independents.

Paral·lelament, Vieira va explicar que també hi haurà un Consell de gent gran, per fomentar la seva participació i portar un seguiment actiu de les seves propostes i inquietuds, que vetllarà perquè «no els falti res a la gent gran, que és tan important per la parròquia». Entrant en detall, seria un estil similar als pisos tutelats de Sant Julià de Lòria, i es donaria el suport necessari a la gent gran, sense estar en una llar de jubilats.

Referent a un possible terreny on es podrien construir aquests pisos, el número 10 va exposar que primer hauran de parlar-ne amb l’Executiu, veure quins terrenys hi ha disponibles a la parròquia i quin s’adaptaria millor a aquesta casuística.

A l’acte també hi era present la primera suplent de la llista, Montserrat Tomàs, que va explicar que una de les mesures que vol fer la candidatura és implementar un nou servei de cuina a la Llar de Jubilats, ja que «és una de les coses que tots fa molt de temps que esperem». Actualment, el servei de menjador és de càtering, però si hi hagués una persona que es dediqués únicament a la Llar de Jubilats, hi hauria més proximitat i podrien expressar els seus desitjos, fent propostes directament a la persona. «Guanyaríem un plus, guanyaríem en qualitat, això és el que tots expressem des de fa molt de temps», exposava la primera suplent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT