PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Els EEBE entrenen velocitat i gegant a les pistes de Cervinia

L’equip del grup U16 completa quatre dies d’entrenament a les muntanyes italianes per les dobles

Per El Periòdic

L’equip U16 del programa Esquí Estudi Batxillrat Esportiu (EEBE) durant els entrenaments, ahir.
L’equip U16 del programa Esquí Estudi Batxillrat Esportiu (EEBE) durant els entrenaments, ahir. | FAE

El grup U16 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) continua preparant-se a les pistes de Cervinia, a Itàlia. Així, l’equip completa quatre dies d’entrenaments amb la intenció de participar en les dobles sessions que es disputaran al país italià. Tanmateix, els entrenaments que prepara el grup se centren en la categoria de velocitat, que es van dur a terme durant els matins, i les proves gegant, les quals van preparar durant les tardes. La intenció dels EEBE és acumular sessions i hores d’esquí per posar a punt tots els conceptes que s’han anat treballant fins al moment. 

COMPETENCIA FIS A ÀUSTRIA / L’estació austríaca de Mayrhofen va acollir ahir el segon gegant FIS de la temporada, on Íria Medina no va poder acabar la primera mànega de la prova perquè li va saltar un esquí, fet que va portar a l’andorrana a no acabar la prova. Així, Medina va quedar fora de la cursa, la qual va recuperar després que el passat dissabte es cancel·lés la prova en la qual anava a competir per qüestions meteorològiques, ja que la previsió va ser de fortes nevades i vent. Ara, l’equip femení, amb Carla Mijares, Íria Medina, Jordina Caminal i Clàudia Garcia tenen cita de trobada després del cap de setmana de competició que està programat a Adelboden (Mijares), Mayrhofen (Medina) i Val Gardena (Caminal i Garcia). 

LA COPA DEL MÓN / L’esquiador andorrà, Roger Puig, també continua a Itàlia, a la Val di Fassa, on aquests dies està acabant de testejar els esquís nous d’aquesta temporada. L’esquiador i l’equip fan proves amb la finalitat de tenir-ho tot enllestit abans d’iniciar la competició de la Copa del Món, que està programada pel pròxim 14 de desembre a St Moritz, Suïssa. El nou material té un total de 15 parells d’esquís, nou dels quals són nous d’aquesta temporada, però encara treballen per acabar d’ajustar els esquís a les característiques d’en Roger. També la feina de l’equip se centra en practicar les proves sota la nova normativa que obliga a Puig a competir amb un sol pal, fet que implica una adaptació necessària per part de l’esquiador. 

EL PROGRÉS DE JOAN VERDÚ /Joan Verdú va tornar als entrenaments per tal de posar el cos a punt per a les pròximes cites de la Copa del Món de gegant. Ara bé, l’equip continua treballant amb la prudència que exigeix la recuperació de la lesió de l’isquiotibial, el que representa que l’equip encara ha de decidir aquesta setmana si corre o no a Val d’Isère, dies abans de la competició. L’equip va estar primer a Reiteralm per fer un bloc d’adaptació «que va anar molt bé», segons va explicar l’entrenador Juan Lago. Després, es van desplaçar a Pfelders «per buscar una mica més de pista més difícil i canviar la condició amb aigua», i de moment «està anant tot molt bé», en paraules de Lago.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT