PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els organismes internacionals demanen derogar l’article 325

Fa referència al dret al prestigi de les institucions com Govern

Per Maria Lozano

La roda de premsa conjunta entre Vanessa Mendoza i les representants de les organitzacions internacionals.
La roda de premsa conjunta entre Vanessa Mendoza i les representants de les organitzacions internacionals. | ANA/ M. P.

Organitzacions internacionals, el mateix Govern i altres partits polítics van voler donar la seva respecte al judici de Vanessa Mendoza.

Organitzacions internacionals 
Demanda de la derogació del delicte de difamació: Representants d’Amnistia Internacional, del Center for Reproducive Rights i de Women’s Link van comparèixer dilluns en una roda de premsa que va organitzar Stop Violències. Així, les organitzacions internacionals van argumentar que s’hauria de derogar l’article 325 del Codi Penal, el qual fa referència al delicte contra el prestigi de les institucions, a més de revisar els articles de difamació.

Així, la representant d’Amnistia Internacional, Mònica Costa, va argumentar que «aquest judici no s’hauria d’haver donat, i considerem que l’article 325 s’hauria de derogar, perquè protegeix les autoritats i evita les crítiques d’activistes». A més, va destacar que «seguirem donant seguiment al cas de l’avortament».

 Altres organitzacions, com el Center for Reproductive Rights i de Women’s Link també van voler mostrar el seu rebuig cap al judici d’ahir.


Govern
Va voler manifestar el seguiment dels drets humans: Govern es va voler pronunciar mitjançant un comunicat, on explicava que la situació processal de Mendoza no obeeix la seva militància, legítima i admesa en dret a Andorra, i va destacar que Govern ha manifestat el compromís amb els diferents mecanismes i instruments de seguiment dels drets humans. A més, informen que «Govern treballa per adequar les normes i la pràctica de la interrupció de l’embaràs a Andorra».

 

Concòrdia
Rebuig al judici i a l’article 325: Arran del procés judicial al qual s’està enfrontant aquest dilluns l’activista Vanessa Mendoza, i malgrat diferir de les formes, Concòrdia va emetre un comunicat on recorda que «el dret a l’honor ha de reposar en la consciència de les persones i no en les institucions», per la qual cosa va demanar la derogació de l’article 325 del Codi Penal que contempla delictes contra el prestigi de les institucions seguint les recomanacions d’organitzacions internacionals de drets humans. D’altra banda, el partit va opinar que «el judici que està tenint lloc no s’hauria d’haver produït» afegint el seu compromís per la protecció de les persones activistes al país, «independentment de si coincidim o no amb els seus valors» I és que el partit defensa «un procés gradual amb la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs per la dona que la duu a terme i que la CASS en sufragi tots els costos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT