PUBLICITAT

Encamp

La coalició d’UP+DA+Independents impulsa iniciatives clau en habitatge

El partit ha presentat quatre mecanismes per posar solució a aquesta problemàtica

Per Sònia Lecha

Joan Sans, Xavier Fernández, Laura Mas i Benjamí Rascagneres candidats d'UP+DA+Independents.
Joan Sans, Xavier Fernández, Laura Mas i Benjamí Rascagneres candidats d'UP+DA+Independents. | S.L.

Si Units per al Progrés + Demòcrates + Independents accedeix de nou al mandat en les pròximes eleccions, proposen quatre iniciatives amb l’objectiu de millorar l’accés a l’habitatge tant a curt com a llarg termini. Aquestes propostes plantegen una visió ambiciosa de futur per ajudar a resoldre l’actual problemàtica que hi ha al país. 

El número sis de la llista d’UP+DA+Independents, Benjamí Rascagneres, ha explicat les quatre propostes als mitjans de comunicació. En primer lloc, volen crear un inventari dels habitatges que hi ha a la parròquia. En segon lloc, volen posar a disposició un terreny comunal «a fi d’incentivar la col·laboració publicoprivada per tal de construir habitatge assequible», ha comentat Rascagneres. Respecte a aquest terreny, el candidat d’UP ha afegit que «s’escolliria en funció del projecte proposat, del nombre d’habitatges i del tipus de construcció». 

Des de la coalició han comprovat que «molta gent desconeix la llei i els seus drets i pensem que és important poder assessorar el ciutadà», ha detallat Rascagneres. Per això volen crear un punt d’informació en el qual el resident es podrà dirigir, exposar els seus dubtes, preguntes i problemàtiques i a partir d’aquí assessorar-lo o derivar-lo. I l’última proposta és la creació d’una partida pressupostària que sigui complementària a les ajudes socials de Govern justament amb matèria d’habitatge. 

Amb aquestes iniciatives, UP+DA+Indepedents demostra haver-se avançat durant aquest mandat, impulsant polítiques que afavoreixen la construcció de nous habitatges de qualitat i a preus assequibles, i el compromís de continuar apostant per polítiques innovadores i orientades al benestar dels habitants de la parròquia. 

L’actual cònsol i número u d’UP+DA+Independents ha destacat la feina feta en l’àmbit d’habitatge durant aquesta legislatura. Mas ha ressaltat la bonificació del 90% en l’impost de construcció en cas d’habitatges de lloguer o el fet «que hem estat els primers a aprovar la reducció de la cessió econòmica al 0% per a la construcció d’habitatges de lloguer, una mesura que ha permès la planificació de 210 nous habitatges en els darrers anys». De fet, les declaracions d’avui s'han fet davant de l’Hotel Hermus, un edifici adquirit per Govern on a la planta baixa es farà el Centre de Català i a la resta de l’edifici es faran pisos de lloguer a preu assequible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT